Τραγελαφικά είναι τα όσα υποστηρίζει ότι βιώνει από τον Δεκέμβριο του 2019 μετά από βλάβες στην ηλεκτροδότηση εξαιτίας καταιγίδων ένας κάτοικος της Ρόδου που βρέθηκε υπόλογος για ρευματοκλοπή και προσέφυγε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων για να μην του διακοπεί το ρεύμα.
Oπως διατείνεται ο αιτών, στα μέσα του Δεκεμβρίου του 2019 κατά την περίοδο των εορτών στη πόλη της Ρόδου και συγκεκριμένα στ’ Ασγούρου υπήρξαν μεγάλες νεροποντές και καταιγίδες, οι οποίες και προξένησαν τεράστια βλάβη στην ηλεκτροδότηση των κατοικιών.
Συγκεκριμένα, περίπου στις 7 π.μ άκουσαν δυνατούς θορύβους, οι οποίοι προκλήθηκαν από κεραυνούς που έπεσαν στην περιοχή. Κεραυνοί χτύπησαν τον γενικό πίνακα της ΔΕΗ καθώς και καλώδια της ηλεκτροδότησης, τα οποία είχαν αρχίσει να καίγονται. Αμέσως ο υιός του κάλεσε την αστυνομία και τους ζήτησε να ενημερώσουν την ΔΕΗ, προκειμένου να μην επεκταθεί η ζημιά και υπάρξει κίνδυνος πυρκαγιάς. Μετά από λίγη ώρα πράγματι προσήλθε στην περιοχή συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ το οποίο και απενεργοποίησε το καλώδιο από την κολώνα και τους ενημέρωσαν, ότι θα έρθει εκ νέου άλλο συνεργείο για να αποκαταστήσει το καλώδιο, ώστε να έχουν και πάλι ρεύμα. Το καινούργιο συνεργείο προσήλθε το μεσημέρι, άνοιξε το κιβώτιο του ρολογιού, κόβοντας τις σφραγίδες και εν συνεχεία σύνδεσε το καλώδιο και έτσι επανήλθε το ρεύμα. Εν συνεχεία τοποθέτησαν δύο κόκκινες κυκλικές σφραγίδες, επειδή όπως τους είπαν έκοψε τις παλιές προκειμένου να προβούν σε εργασίες αποκατάστασης της βλάβης. Εκείνη την ημέρα ουδεμία αναφορά έγινε περί παραβίασης του μετρητή ή οποιαδήποτε ενόχληση τους έγινε.
Μετά την πάροδο μερικών μηνών και συγκεκριμένα στις 12 Μαΐου 2020 έπεσε εκ νέου το ρεύμα και ο υιός του κάλεσε ηλεκτρολόγο προκειμένου να διαπιστωθεί τι είχε συμβεί. Ο ηλεκτρολόγος προσήλθε, έλεγξε πρώτα το γενικό πίνακα του σπιτιού στον οποίο και δεν διαπίστωσε κάποιο πρόβλημα και εν συνεχεία μετέβη να ελέγξει το κιβώτιο της ΔΕΗ. Για να ανοίξει το κιβώτιο έκοψε την μια κόκκινη σφραγίδα, άνοιξε το καπάκι και διαπίστωσε ότι η μια ασφάλεια ήταν πεσμένη. Ανέβασε την ασφάλεια, το ρεύμα επανήλθε και τους ενημέρωσε ότι πρέπει να έρθει συνεργείο της ΔΕΗ προκειμένου να αλλάξει τις ασφάλειες. Μετά από περίπου μισή ώρα το ρεύμα έπεσε εκ νέου, ενημερώθηκε ο ηλεκτρολόγος, ο οποίος και τους προέτρεψε να επικοινωνήσουν με την ΔΕΗ, καθώς το πρόβλημα ήταν δικό τους, ως υπεύθυνοι για τις εσωτερικές ασφάλειες του κιβωτίου και ότι αυτές έπρεπε να αντικατασταθούν.
Την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή ο υιός του επικοινώνησε με τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα, οι οποίοι και τον ενημέρωσαν ότι θα επικοινωνήσουν με τα γραφεία στην Ρόδο. Πράγματι μετά από λίγο κάλεσαν τον υιό του, ο οποίος τους περιέγραψε το πρόβλημα και την βλάβη που υπήρχε και τους έδωσε οδηγίες πώς να έρθουν στο σπίτι του. Το συνεργείο μετέβη και όλως αιφνιδίως ξεκίνησαν να τους αναφέρουν, ότι υπήρχε παραβίαση του κιβωτίου και ότι θα έρθει άλλο συνεργείο να αντικαταστήσει το ρολόι της ΔΕΗ με καινούργιο. Στο μεταξύ άλλαξαν τις ασφάλειες και το ρεύμα επανήλθε κανονικά!
Σήμερα, η ΔΕΔΔΗΕ τον καλεί να πληρώσει το συνολικό ποσό των 17.186,37€ ως αξία από μη καταγραφείσα ενέργεια, διαφορετικά τον απειλούν ότι θα προβούν σε διακοπή της ηλεκτροδότησης. Μάλιστα από τα γραφεία της ΔΕΔΔΗΕ του ζητούν να καταβάλει μέχρι τις 14/09/2020 το ποσό των 1.489,03 ευρώ προκειμένου να μην διακόψουν την ηλεκτροδότηση.
Το τραγελαφικό της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι, ότι όταν το συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ προσήλθε στην οικεία του τον Δεκέμβριου του 2019, προκειμένου να επιδιορθώσει τις βλάβες, εξαιτίας των κεραυνών, ουδεμία αναφορά έκανε περί οποιασδήποτε παραβίασης και ύπαρξης ρευματοκλοπής. Σήμερα τον κατηγορούν, ότι διέπραξε ρευματοκλοπή από τις 25 Απριλίου 2012 ενώ δεν του έχουν προσκομίσει ούτε ένα στοιχείο από την υποτιθέμενη ρευματοκλοπή.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Γιάννης Χριστοδούλου.

Ένα σχόλιο στο Τραγελαφικές καταστάσεις βίωσε Ροδίτης που κατηγορείται για ρευματοκλοπή

  1. Avatar Ο/Η George Hatzistavridis λέει:

    Ειμαι κατοικος εξωτερικου για πενηντα χρονια, Ερχομαι στην Ελλαδα καθε χρονο και εδω και δυο χρονια δεν μπορω να ελθω στην Πατριδα μου γιατι, στο σπιτι που εκτισα με χιλιες προσπαθειες στην Ροδο η ΔΕΗ με κατηγορει οτι στον ενα μηνα που ερχομαι καθε χρονο και μενω, εκλεβα ρευμα απο το 2014 και μου ζητουν να τους πληρωσω 4.400 ευρω , ενω εγω πλήρωνα κανονικα τον λογαριασμο μου καθε χρονο και τα παγια οσο δεν ειμουνα στην Πατριδα. Ειμαι στα δικαστηρια αλλα τωρα με τον κορονοιο η δικη καθυστερει και εγω δεν μπορω να ελθω στην Ελλαδα, γιατι τι διακοπες να κανω διχως ρευμα. Η ΔΕΗ ειναι μια μη προσοδοφορα εταιρια και το αποδεικνύει καθε χρονο αλλα αυτο δεν της δεινει το δικαίωμα να προσπαθει να εισπραξει εσοδα με δολιοφθορες και με παγαποντια. Ποτε δεν μου ειπαν πως κατεληξαν στο ποσο των 4.400 ευρω και πως το υπελογησαν. Πολυ λυπαμε για αυτα τα χαλια που μονο στην Ελλαδα γινονται. Τοσα χρονια στο εξωτερικο ποτε δεν με κατηγορησαν για οτιδήποτε και η ΔΕΗ με κατηγορει για υποκλοπη ρευματος για ενα μηνα διαμονης μου στην Πατριδα μετα απο τοσες χιλιαδες δολλαρια που ξοδευω καθε φορα που ερχομαι θα καταδεχομουν να κλεψω 250 ευρω απο την ΔΕΗ για εναν μηνα, ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ