Σώθηκε χάρη στο θάρρος του λοχία Αντώνη Ντεληγιώργη, ο οποίος βλέποντας το ξύλινο σκάφος καρφωμένο στα βράχια, έπεσε στα παγωμένα νερά

Στη Γερμανία βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες η 26χρονη μετανάστρια Ελίζαμπεθ από την Ερυθραία που έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας ακόμα και το ενδιαφέρον της βρετανικής εφημερίδας «Guardian» όταν το τουρκικό σκάφος στο οποίο επέβαινε έπεσε στα βράχια στην περιοχή Ζέφυρος της Ρόδου προκαλώντας το θάνατο τριών ανθρώπων, μιας γυναίκας, ενός άνδρα και ενός μωρού.

Η 26χρονη κοπέλα ήταν ετοιμόγεννη και σώθηκε χάρη στο θάρρος του λοχία Αντώνη Ντεληγιώργη, ο οποίος βλέποντας το ξύλινο σκάφος καρφωμένο στα βράχια, έπεσε στα παγωμένα νερά και κρατώντας τη νεαρή κοπέλα στην αγκαλιά του, την μετέφερε με ασφάλεια στη στεριά. Για αυτό, άλλωστε, η ίδια προς τιμή του ήρωα της, έδωσε το όνομα του στο νεογέννητο παιδί της.

Ήταν 20 Απριλίου 2015 όταν η φωτογραφία της εγκυμονούσας μετανάστριας από την Ερυθραία έκανε το γύρω του κόσμου, μόλις μία ημέρα μετά το πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα.

Η 26χρονη κοπέλα, που δεν κατάφερε να ταξιδέψει με τον άντρα της, είχε στο μυαλό της μόνο ένα προορισμό: Τη Γερμανία, τη «Γη της Επαγγελίας», όπως πολλοί μετανάστες αποκαλούν αυτή την ευρωπαϊκή χώρα που προσφέρεται για εργασία και μια σχετικά καλή ποιότητα ζωής.

Άλλωστε, στη Γερμανία, συνυπάρχουν πολλά μουσουλμανικά σωματεία τα οποία ιδρύθηκαν κυρίως μετά τη δεκαετία του ’60 ως αποτέλεσμα της έλευσης αλλοδαπών μεταναστών από διάφορες -ευρωπαικές και μη- χώρες.

Κρατώντας στην αγκαλιά της τον μόλις πέντε μηνών γιο της, που γέννησε μια εβδομάδα αργότερα στο νοσοκομείο της Ρόδου, η 26χρονη μετανάστρια είναι πλέον κάτοικος Γερμανίας και χάρη στη βοήθεια των ελληνικών αρχών και του Ερυθρού Σταυρού ταξίδεψε με ασφάλεια και με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Η 26χρονη γυναίκα δάκρυσε όταν μία ημέρα μετά τη γέννηση του γιου της, είδε στο νοσοκομείο τον άνθρωπο στον οποίο χρωστά τη ζωή της, όπως είπε η ίδια, καθώς και τη ζωή του παιδιού της και με πολύ χαρά έκανε γνωστό ότι το αγοράκι της θα το ονομάσει Αντώνη.

Μητέρα και βρέφος με τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού -που είχε αναλάβει την φροντίδα και των δύο- φιλοξενήθηκαν σε διαμέρισμα στη Ρόδο.

Η νεαρή μητέρα, σε δηλώσεις της, εξιστόρησε την περιπέτεια που έζησε όλο το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να φθάσει από την πατρίδα της στη χώρα μας. Όπως είπε για περίπου τρεις εβδομάδες, κυριολεκτικά ετοιμόγεννη, ταξίδευε -το περισσότερο διάστημα πεζή- μέσα στην έρημο για να φθάσει, από την Ερυθραία, στο Σουδάν. Από εκεί μετέβη στην Τουρκία για να επιβιβαστεί στο ξύλινο σκάφος που έμελλε να τσακιστεί στα βράχια, ανοικτά της παραλίας Ζέφυρος στη Ρόδο, στις 20 Απριλίου.

protothema.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ