“Την Κυριακή ξεμπερδεύουμε με την Αριστερά ”
Με τη φράση αυτή ξεκίνησε την ομιλία του στο θερινό κινηματογράφο ” Ρόδον ” ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής β Αθηνών κ. Κ Μητσοτάκης.
Προηγήθηκε η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος από τον πρόεδρο της περιφερειακής επιτροπής νότιου Αιγαίου κ. Π Μιχαήλου.
“Το ροζ συννεφάκι που μας ανέβασε ο κ. Τσίπρας ισοδυναμεί με την καταστροφή. Τώρα μας ζητά μια δεύτερη ευκαιρία. Δεν την αξίζει γιατί είναι πρωτοφανής ή ζημιά που έκανε στην ελληνική οικονομία. Δημιουργήθηκε ύφεση που σημαίνει προβλήματα για τις επιχειρήσεις. Ή ζημιά είναι πολύ μεγάλη . Δεν έχει δικαίωμα ο κ. Τσίπρας να ζητά δεύτερη ευκαιρία . Όλα όσα προβλέψαμε έγιναν εκτός από το Grexit . Ο κ. Τσίπρας υπέγραψε μια συμφωνία που του εστάλη έτοιμη . Αν δεν ήταν ή ΝΔ δεν θα περνούσε ή συμφωνία . Εμείς κρατήσαμε όρθια τη χώρα και υποστήκαμε τις συνέπειες”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως ο κ. Τσίπρας δεν πιστεύει τη συμφωνία την οποία υπέγραψε.
” Αφού δεν πιστεύει το πρόγραμμα πως θα το εφαρμόσει. Αυτό όμως θα πρέπει να εφαρμοσθεί για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Δεν έχει διάθεση ο κ Τσίπρας να το εφαρμόσει και ή χώρα θα έρθει στην ίδια αδιέξοδη θέση. Ο κ Τσίπρας έτσι θα γίνει σύμμαχος αυτών που θέλουν την έξοδο της Ελλάδος από την ΕΕ”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης .
“Από τη στάχτη της αριστερής πλατφόρμας δημιουργείται μια νέα αντιδραστική τάση. Ο κ. Τσίπρας ηγείται ενός διασπασμένου κόμματος” , είπε ο πρώην υπουργός και πρόσθεσε πως ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αποδείχθηκε ανίκανη και στα καθημερινά.
“Μια κυβέρνηση δεν κρίνεται από τα μεγάλα ζητήματα”, τόνισε .
Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για όσα δεν μπόρεσε να κάνει για το μεταναστευτικό.
“Αυτοί που δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν τα μικρά τα μεσαία και τα μεγάλα δεν αξίζουν μια ευκαιρία ακόμη” , τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση γιατί επέστρεψαν στο δημοσιο άνθρωποι που δεν έπρεπε.
“Αυτό είναι το νέο που επικαλούνται . Μας ομιλούν για διαφθορά και διαπλοκή . Να είναι όμως πιο προσεκτικοί όταν κουνούν το χέρι σε αυτή την παράταξη”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως ή αριστερά έχει πρώτη λερώσει τη φωλιά της.
” Είναι σημαντική σήμερα ή πολιτική σταθερότητα. Αυτή μπορεί να τη διαφυάαξει ή ΝΔ. Για το λόγο αυτό οι πολίτες θα τη φέρουν στην πρώτη θέση. Αν ο κ. Τσίπρας έχει διάθεση να συζητήσουμε εδώ είμαστε “, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και χαρακτήρισε τον κ . Καμμένο ως το πιο σύντομο ανέκδοτο της πολιτικής.
” Ευρείες συνεργασίες θα κάνουμε. Με τη ΝΔ πρώτο κόμμα σε τρεις ημέρες ή χώρα θα έχει κυβέρνηση”, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τους ψηφοφόρους που ψήφισαν άλλα κόμματα να στηρίξουν τη ΝΔ.
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην πολιτική που ακολούθησε όταν ήταν στο υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης .
” Δεν γίνεται όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι να αξιολογούνται με δέκα. Εμείς μπορούμε να κάνουμε ότι πρέπει και να φέρουμε την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Αν ή χώρα δε μπει σε αυτή την τροχιά δεν θα λυθούν προβλήματα”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης που μίλησε και για τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα .
Αναφορά έκανε στις συνεργασίες μεταξύ του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα και στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων.
” Να μην είμαστε οι φτωχοί συγγενείς αλλά να δημιουργήσουμε ανάπτυξη και να γίνουν επενδύσεις”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
“Χάσαμε πέντε δύσκολα χρόνια και ήρθε ή ώρα να τα αφήσουμε πίσω. Δεν θα υπάρχει άλλη ευκαιρία για τη χώρα . Μόνο η ΝΔ μπορεί να προχωρήσει και να επαναδιαπραγματευθεί με τους Ευρωπαίους. Δεν μας αξίζει να μας κοιτούν ως φτωχούς συγγενείς της Εε . Σας ζήτω να κάνουμε αγώνα. Οι εκλογές κρίνονται μέχρι να κλείσουν οι κάλπες”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε από τα στελέχη της ΝΔ να δώσουν σκληρό αγώνα και να μην επαναπαυθούν.

Φωτορεπορτάζ:

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ