Τοπικές Ειδήσεις

Ι.Σ.Ρ.: Απεργία των ιδιωτών εργαστηριακών Ιατρών από 18 – 20 Ιουλίου

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, συντάσσεται και στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις του ιδιωτικού διαγνωστικού τομέα, για το χρονικό διάστημα 18, 19 και 20 Ιουλίου 2022 που έχει εξαγγείλει το συντονιστικό όργανο φορέων Π.Φ.Υ. έχοντας την πλήρη στήριξη όλων των Ιατρικών Συλλόγων καθώς και του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Αποφασίστηκε ομόφωνα, οι ιατροί των Διαγνωστικών Εργαστηρίων να προβούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις από 18 έως και 20 Ιουλίου2022 κλείνοντας τα ιατρεία τους.

Η οικονομική κατάσταση των μονάδων παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης είναι σε τραγική κατάσταση, αφού υποβάλλουν κάθε μήνα στον ΕΟΠΥΥ τις δαπάνες για τις πραγματοποιθείσες εξετάσεις για την πληρωμή τους και αντί να εξοφληθούν τις δαπάνες αυτές στο ακέραιο, τους επιβάλλονται περικοπές της τάξης του 50% !!!

Εδώ και σχεδόν μια δεκαετία οι εργαστηριακοί Ιατροί (μικροβιολόγοι, ακτινολόγοι, κυτταρολόγοι) έχοντας υποστεί μια τεράστια αφαίμαξη πόρων, μέσα από τις υποχρεωτικές εκπτώσεις – επιστροφές (Rebate και Clawback), που τους έχουν επιβληθεί, σε συνδυασμό με την φορολογία που διέπει τον συγκεκριμένο κλάδο, οδηγούνται σε οικονομική καταστροφή.

Πάγιο αίτημα του Ιατρικού κόσμου είναι κάθε εξέταση που εκτελείται, να αποζημιώνεται!

Τα δίκαια αιτήματα των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών είναι:

1) Η διαγραφή του τεχνητού χρέους των προηγούμενων ετών από rebate και clawback, διότι είναι χρήματα που τους οφείλονται, ενώ ο ΕΟΠΥΥ τους τα ζητάει πίσω και

2) Την αναστολή της προείσπραξης του clawback από τις τρέχουσες πληρωμές τους, ώστε να αυξηθεί η ρευστότητά των εργαστηρίων και το clawback του 2022, όπως αυτό θα διαμορφωθεί μετά την τελική διαμόρφωση του προβλεπόμενου ετήσιου ορίου και των υποβολών τους, να ενταχθεί και αυτό στις 120 δόσεις.

Διεκδικούμε:

1) Την εφαρμογή διαρθρωτικών μέτρων (διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα, realtime έλεγχος κλπ).

2) Κάθε παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ να αμείβεται στο ακέραιο.

3) Τη σύνταξη ρεαλιστικών προϋπολογισμών του ΕΟΠΥΥ ανάλογα με τις υφιστάμενες ανάγκες του πληθυσμού.

Αιτούμαστε από την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αφουγκραστούν τη μακροχρόνια αδικία και να μεριμνήσουν, ώστε να διασφαλιστεί η επιβίωση των ιατρείων, των εργαστηρίων, καθώς και του προσωπικού που απασχολείται σε αυτά.

Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των εργαστηριακών ιατρών και ευελπιστούμε στην κατανόηση των συμπολιτών μας.

 

Για τον Ι.Σ.Ρ.

Ο Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας

Ηλίας Ι. Τσέρκης                Μιχαήλ Ν. Βολονάκης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου