Ειδήσεις

Εγκαινιάστηκε η νέα αίθουσα αναζωογόνησης και αντιμετώπισης παιδικών τραυμάτων

Πραγματοποιήθηκαν χθες  τα εγκαίνια της νέας αίθουσας αναζωογόνησης και αντιμετώπισης τραυμάτων παιδιών στο νοσοκομείο Ρόδου.
Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος.
«Στις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα πρέπει να προχωρήσουμε με οδηγό την πίστη και την αισιοδοξία. Να είστε καλά, να έχετε δύναμη και να προχωράτε πάντοτε μπροστά», ευχήθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος.
Με χρήματα που προσφέρθηκαν από την εταιρεία «Ελληνικά Πετρέλαια» και τα κοινωφελή ιδρύματα «Norton Rose Fulbright Greece » και «Ιωάννη Λάτσης» αγοράστηκαν υπερσύγχρονα μηχανήματα και ανασκευάστηκε ο χώρος για την αντιμετώπιση των παιδικών τραυμάτων.
Στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την αναβάθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Ρόδου κ. Βασίλης Παπανικόλας.
«Το τμήμα επειγόντων περιστατικών είναι το σπουδαιότερο από όλα στο νοσοκομείο. Κάναμε προσπάθειες τα τελευταία δύο χρόνια για την αναβάθμιση του ΤΕΠ. Μέχρι τότε λειτουργούσε, με ειδικευόμενους γιατρούς. Τώρα υπηρετούν σε αυτό έξι ειδικευμένοι γιατροί υπό τη διεύθυνση του κ. Γιώργου Τριάντου τον οποίο επέλεξα για να ηγηθεί της προσπάθειας. Σήμερα βάζουμε άλλο ένα λιθαράκι. Με την ευγενή χορηγία του Σωματείου «Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος» και τη χρηματοδότηση από τα ΕΛΠΕ και κοινωνικά ιδρύματα αναβαθμίζουμε το τμήμα της ανάνηψης. Τα παιδιά είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο στην περιουσία ενός έθνους. Σε αυτά θα πρέπει να εστιάζεται η φροντίδα μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Ρόδου κ. Βασίλης Παπανικόλας και πρόσθεσε πως 500.000 παιδιά τραυματίζονται κάθε χρόνο στη χώρα.
«Γνωρίζετε πως τουλάχιστον 3.000 παιδιά μένουν ανάπηρα κάθε χρόνο; Το Σωματείο Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος κάνει πολύ καλή δουλειά και για την πρόληψη και την αντιμετώπιση. Ο ενδιάμεσος κρίκος είναι η μονάδα που εγκαινιάζουμε σήμερα. Ελπίζουμε η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη να συνεχιστεί και να ενδυναμωθεί ειδικά τώρα που η χώρα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Για να τα ξεπεράσουμε πρέπει να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη μας», τόνισε ο κ. Παπανικόλας.
Στη λειτουργία της αίθουσας αναζωογόνησης και αντιμετώπισης παιδικών τραυμάτων αναφέρθηκε και ο διευθυντής του ΤΕΠ κ. Γιώργος Τριάντος
«Τα περιστατικά που αφορούν τραυματισμούς παιδιών έχουν αυξηθεί σε μεγάλο ποσοστό. Η προσπάθεια για τη δημιουργία της αίθουσας ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες με την αίτηση που υποβάλαμε στο Σωματείο Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος. Η αντιμετώπιση ήταν άμεση. Δημιουργήθηκε μια μονάδα που είναι πλήρως εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα μηχανήματα. Στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί για να λυθούν τα προβλήματα. Παρά τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κάνουμε αγώνα. Είναι ανάγκη τώρα να εστιάσουμε στις ελλείψεις σε προσωπικό και να δώσουμε λύσεις γρήγορα, καθώς η κίνηση στα ΤΕΠ εξαιτίας της κρίσης έχει αυξηθεί σε ποσοστό 30%», δήλωσε ο κ. Γιώργος Τριάντος και πρόσθεσε πως πρέπει να γίνει ενοποίηση των υγειονομικών μονάδων στα Δωδεκάνησα για να υπάρχουν μεγαλύτερες παροχές προς τους πολίτες.
«Το όραμά μας είναι να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών σε όλα τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία της χώρας. Το Σωματείο μας έχει ήδη δημιουργήσει και εξοπλίσει πέντε ΤΕΠ στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Κρήτη και στην Αλεξανδρούπολη. Σήμερα με πολλή χαρά εγκαινιάζουμε το έκτο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόψυχα την εταιρεία «Eλληνικά Πετρέλαια» και τα κοινωφελή ιδρύματα «Norton Rose Fulbright Greece» και «Ιωάννη Λάτση», καθώς χωρίς την ένθερμη υποστήριξή τους το έργο αυτό δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί. Επίσης το Διευθυντή του Νοσοκομείου κ. Βασίλη Παπανικόλα και τον διευθυντή του ΤΕΠ κ. Γιώργο Τριάντο, ο οποίος αφιέρωσε πολύ κόπο και χρόνο για να δημιουργηθεί και να εξοπλιστεί ο χώρος. Χωρίς την επιμονή του και το σθένος του το συγκεκριμένο έργο δεν θα είχε υλοποιηθεί. Ελπίζω όλοι μας να συνεχίσουμε αυτή την τόσο δημιουργική πορεία σε αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε ώστε να προσφέρουμε στα παιδιά τη φροντίδα που τους αξίζει», δήλωσε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία της, η πρόεδρος του Σωματείου Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος κ. Natasha Vrekosi.
Η αίθουσα αναζωογόνησης και αντιμετώπισης παιδικών τραυμάτων λειτουργεί στους χώρου του ΤΕΠ.

Τα υλικά για το
νοσοκομείο Ρόδου
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου κ. Βασίλης Παπανικόλας δήλωσε πως δεν υπάρχει πρόβλημα με τις προμήθειες φαρμάκων, υγιειονομικού υλικού, καυσίμων και οξυγόνου.
«Μέχρι το τέλος Ιουλίου δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τα υλικά που είναι απαραίτητα για την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου. Οι δεξαμενές καυσίμων και οξυγόνου είναι γεμάτες. Υπάρχει επάρκεια σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό», τόνισε ο κ. Παπανικόλας και πρόσθεσε πως θα καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού και των ξένων επισκεπτών του νησιού.
Σε ερώτηση αν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου συμμετείχαν στην απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕΔΥΝ, ο κ. Παπανικόλας δήλωσε:
«Δεν υπήρξε συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου