Ολοκληρώθηκε και ο έκτος και προτελευταίος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross 2018, στις 12-13 Μαίου, που πραγματοποιήθηκε στην Μεγαλόπολη της Αρκαδίας, μια από τις καλύτερες και πιο αγαπημένες πίστες της Ελλάδας. Με άψογες καιρικές συνθήκες, άλματα να κόβουν την ανάσα, πλήθος θεατών και εκπληκτικές επιδόσεις των αναβατών δεν μπορούσε παρά να είναι ένας από τους καλύτερους αγώνες του Πρωταθλήματος.

Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η Ρόδος και η ΛΕ.ΜΟΤ.ΙΚΑΡΟΣ, με τους αναβάτες της που συμμετείχαν να έχουν εκπληκτικές επιδόσεις και να κατακτούν τις πρώτες θέσεις μεταξύ των οδηγών.

Ο Νίκος Λυρίου, στην κατηγορία MX2 ήταν ο μεγάλος νικητής, αήττητος μέσα στην πορεία του Πρωταθλήματος κατέκτησε και επίσημα τον τίτλο, μιας και το σερί επαναλαμβανόμενων νικών δεν άφησε άλλο περιθώριο διεκδίκησης του τίτλου από τους άλλους αναβάτες.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη νίκη του, είπε: «Αυτό το Σαββατοκύριακο στην Μεγαλόπολη, κατάφερα να κατακτήσω ακόμα δύο νίκες και να πάρω την πρώτη θέση στο over all και κατάφερα να διατηρήσω και το αήττητο σερί που έχω φέτος, ενώ παράλληλα μπόρεσα και κατέκτησα τον τίτλο της κατηγορίας σε έναν αγώνα πριν τη λήξη του πρωταθλήματος. Στο πρώτο σκέλος είχα μια καλή εκκίνηση, οδήγησα γρήγορα, δημιούργησα από την αρχή μεγάλη διαφορά και έληξε ο αγώνας λίγο πριν το πέσιμο της καρό σημαίας με έναν σοβαρό τραυματισμό του συναθλητή μου Αλεξάκη, που θα ήθελα να του ευχηθώ και περαστικά και να είναι γρήγορα κοντά μας. Στο δεύτερο σκέλος ξεκίνησα πάλι πρώτος, οδήγησα δυνατά και κατάφερα και κέρδισα πάλι το σκέλος και έφυγα από την πίστα στην Μεγαλόπολη με δύο καρό σημαίες και το ευχαριστήθηκα πολύ!».

Πολύ καλές ήταν και οι επιδόσεις του Φραγκίσκου Ζούνη, στην κατηγορίαMX2, όπου έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και απέδειξε τις δυνατότητές του διεκδικώντας την δεύτερη θέση και ανεβαίνοντας στο βάθρο της MX2. Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Φεύγουμε με το πιο τέλειο αποτέλεσμα που θα μπορούσαμε να είχαμε στον αγώνα της Μεγαλόπολης, με μια 2η θέση στο πρώτο σκέλος και μια 3η στο δεύτερο, όπου με έφερε στην 2η θέση της Γενικής κατάταξης. Για πρώτη φορά κατάφερα να ανέβω στο βάθρο της MΧ2. Ραντεβού πάλι σε 5 βδομάδες για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς».

Στην κατηγορία MX1, ο Άρης Τσαρνάς από την Κω, ξεκίνησε πολύ αισιόδοξα στον αγώνα της Μεγαλόπολης έχοντας τον καλύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά του Σαββάτου και κατέκτησε τελικά την δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη μετά από έναν πολύ καλό αγώνα. Ο Τσαρνάς είπε μετά τον αγώνα: «Στο πρώτο σκέλος έφυγα πρώτος στην εκκίνηση αλλά από λάθος μου έπεσα στην δεύτερη θέση όπου και τερμάτισα. Στο δεύτερο σκέλος είχα μια μέτρια εκκίνηση και από τρίτος κατάφερα  και πήγα δεύτερος όπου και τερμάτισα».

Το Δ.Σ. και τα μέλη της ΛΕ. ΜΟΤ. ΙΚΑΡΟΣ ΡΟΔΟΥ, εύχονται καλή επιτυχία για τους αθλητές της με τα καλύτερα αποτελέσματα και στον τελευταίο αγώνα του Πρωταθλήματος. Επίσης εύχονται περαστικά στον αθλητή Αλέξανδρο Αλεξάκη, της κατηγορίας MX2 που είχε μια άτυχη πτώση στο πρώτο σκέλος του αγώνα και έναν σοβαρό τραυματισμό. Να έχει γρήγορη ανάρρωση ώστε να επιστρέψει στις πίστες του αθλήματος.

Η ΛΕ.ΜΟΤ.ΙΚΑΡΟΣ ευχαριστεί τον χορηγό της BLUE STAR FERRIES, για τις εκπτώσεις που παρέχει στις μετακινήσεις των αθλητών της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ