ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αβραμόπουλος: Τίθεμαι στη διάθεση των γεγονότων

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Αβραμόπουλος Τσίπρας

Μια αγα­πη­μένη του, ιστο­ρική ρήση του Ταλ­λεϋ­ράν­δου, χρη­σι­μο­ποιεί ο Δημή­τρης Αβρα­μό­που­λος για να προσ­διο­ρί­σει τις μελ­λο­ντι­κές κινή­σεις του. “Τίθεμαι στη διάθεση των γεγο­νό­των”, φέρεται να σχο­λιά­ζει σε συνο­μι­λη­τές του ο Έλληνας Επί­τρο­πος στις Βρυ­ξέλ­λες, σύμφωνα με το “Πρώτο Θέμα”.

Και έτσι είναι. Μετά και την ηχηρή παραί­τησή του από την αντι­προ­ε­δρία της Νέας Δημο­κρα­τίας, ο Δημή­τρης Αβρα­μό­που­λος έχει χαράξει ξεκά­θαρη δια­χω­ρι­στική γραμμή από τον Αντώνη Σαμαρά, και το πώς αντι­λαμ­βά­νε­ται ο πρώην πρω­θυ­πουρ­γός και μεγάλος χαμένος των εκλογών της 25ης Ιανουα­ρίου τις εξε­λί­ξεις.

Με το συγκρι­τικό πλε­ο­νέ­κτημα της παρου­σίας του στις Βρυ­ξέλ­λες, ο Δημή­τρης Αβρα­μό­που­λος κατα­νοεί καλύ­τερα τι συμ­βαί­νει στην Ελλάδα, αλλά και “για την Ελλάδα”.

Και φαί­νε­ται ότι κάθε άλλο παρά απο­κλείει πλέον το ενδε­χό­μενο να εμπλα­κεί στις εσω­κομ­μα­τι­κές διερ­γα­σίες της Νέας Δημο­κρα­τίας, στο περι­θώ­ριο της βαριάς φθορά που έχει υποστεί και συνε­χί­ζει το υφί­στα­ται το άλλοτε κραταιό κόμμα της Κεντρο­δε­ξιάς.

Με την αμφι­σβή­τηση προς το πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά να ανα­μέ­νε­ται να κορυ­φω­θεί το επόμενο διά­στημα, είτε λόγω της πλήρους διά­ψευ­σης των σενα­ρίων της αρι­στε­ρής παρέν­θε­σης, είτε μετά από μια νέα, ακόμη πιο βαριά αυτή τη φορά ήττα της Νέας Δημο­κρα­τίας, σε ενδε­χό­με­νες εκλογές που θα προ­κα­λέ­σει ο Αλέξης Τσίπρας τον Ιούνιο, για να εκμε­ταλ­λευ­τεί το γεγονός ότι παίζει χωρίς αντί­παλο. ο Δημή­τρης Αβρα­μό­που­λος δηλώνει “παρών”.

Κάτι που έχει τη σημασία του για τις εξε­λί­ξεις στον χώρο της Κεντρο­δε­ξιάς.

ysterografa.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.