Ο κ. Χατζηδιάκος συνεχάρη το Σύλλογο για τη δράση και τον αγώνα τους στην ανακούφιση των οικογενειών

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα που δίνουν οι γονείς παιδιών που νοσούν από καρκίνο δήλωσε ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος στην πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου «Φλόγα» που τον επισκέφτηκε στο Δημαρχείο να τον ευχαριστήσει για την παραχώρηση γραφείου το οποίο στεγάζει το Παράρτημα Ρόδου.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια Μαρία Τρυφωνίδη, συνοδευόμενη από το μέλος του παραρτήματος Ρόδου Μαρία Καραντάνη δήλωσαν την ικανοποίησή τους για τη συμπαράσταση του δημάρχου στις δραστηριότητες του παραρτήματος και τον ενημέρωσαν για την τοπική και την πανελλήνια δράση του.
Ο δήμαρχος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δράση του Συλλόγου που ιδρύθηκε το 1982 από γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες διατηρώντας 11 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, δημιούργησε και συντηρεί ξενώνα φιλοξενίας για τα παιδιά και τους γονείς τους ενώ απασχολεί και πληρώνει 9 γιατρούς οι οποίοι βρίσκονται στη διάθεση των οικογενειών. Η δράση του Συλλόγου περιλαμβάνει και τη συνεχή ενίσχυση του μηχανολογικού εξοπλισμού για να καλύψει τις ανάγκες που παρουσιάζονται.
Ο κ. Χατζηδιάκος, συνεχάρη την πρόεδρο του Συλλόγου και επανέλαβε ότι στηρίζει με κάθε τρόπο τον αγώνα της Φλόγας και των οικογενειών που αγωνίζονται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.
Ο δήμαρχος, ενημερώθηκε μάλιστα για το γεγονός ότι από την ίδρυση του Συλλόγου 25 παιδιά από τη Ρόδο έχουν νοσήσει, ποσοστό σχετικά μικρό σε σχέση με αυτό άλλων περιοχών της χώρας.
Το γραφείο που παραχωρήθηκε βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του παλιού νοσοκομείου και ο κ. Χατζηδιάκος δήλωσε ότι βρίσκεται στη διάθεση των μελών του παραρτήματος αγκαλιάζοντας όλες τις οικογένειες που δίνουν ένα μεγάλο αγώνα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ