Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς αντιδρώντας στη σταδιακή ένταξη της προνηπιακής εκπαίδευσης στην υποχρεωτική.

Σύμφωνα με διάταξη στο νομοσχέδιο για το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, τα 4ων ετών παιδιά θα πηγαίνουν στα νηπιαγωγεία και όχι σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, όπως ίσχυε έως σήμερα. Μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας, είπε ότι η υπουργική διάταξη θα υποβαθμίσει υποδομές και θα στείλει εργαζόμενους στην ανεργία.

 Από την πλευρά του ο πρόεδρος Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Θανάσης Κικίνης είπε στο σταθμό μας ότι το μέτρο είναι θετικό και οι αλλαγές πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα.

Τόνισε ότι ο ισχυρισμός του κ. Τράκα για απολύσεις δεν ισχύει γιατί οι δυνατότητες των παιδικών σταθμών είναι λιγότερες από τη ζήτηση που υπάρχει και ακριβώς αυτός είναι και ο λόγος που κάποιοι γονείς πηγαίνουν τα παιδιά σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Σημείωσε ότι πρέπει να ενισχυθεί όλο το σχολείο ώστε να λειτουργεί έως τις 4 το απόγευμα και ο γονιός να μπορεί να πηγαίνει το παιδί του σε δωρεάν δομές.

news247.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ