Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη παίρνει δημοσίως θέση για την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, «αδειάζοντας» στην ουσία την Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας για την θλιβερή ανακοίνωσή της.

«Η αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου» δηλώνει «καταδεικνύει ότι το συγκλονιστικό γεγονός της κακοποίησης είναι μια πληγή που δεν κλείνει με τον χρόνο και οπωσδήποτε δεν απαλύνεται όταν τα στόματα παραμένουν κλειστά. Η σεξουαλική παρενόχληση είναι μια μορφή βίας κατά των γυναικών και η πιο ακραία αλλά και επίμονη μορφή έμφυλης διάκρισης. Το φαινόμενο είναι δυστυχώς διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο και τα κρούσματα, όπως έχει αποδειχθεί, σε μεγάλο βαθμό δεν καταγγέλλονται. Ο κοινωνικός στιγματισμός των θυμάτων και η ατιμωρησία των θυτών είναι οι βασικές αιτίες της ανεπαρκούς καταγγελίας του φαινομένου.

Η γενναία στάση της Σοφίας Μπεκατώρου αποτελεί παράδειγμα για όσες γυναίκες έχουν υποστεί κακοποίηση και διστάζουν ή φοβούνται να μιλήσουν. Η πρόληψη και η καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών είναι ευθύνη όλων μας, γυναικών και ανδρών. Ως κοινωνία οφείλουμε να καταδικάζουμε απερίφραστα όλες τις μορφές βίας και να επιδεικνύουμε μηδενική ανοχή απέναντι σε εγκληματικές πράξεις, που προσβάλλουν το σώμα, την προσωπικότητα, την ψυχή».

Η Λίνα Μενδώνη είναι η πολιτική προϊσταμένη στον τομέα του πολιτισμού και του αθλητισμού. Ας ελπίσουμε πως θα ακολουθήσουν όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να αναληφθούν όλες οι ευθύνες. Ακόμα και αυτή της ανακοίνωσης, αδιανόητης για εθνική αθλητική ομοσπονδία.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ