Τοπικές Ειδήσεις

Στα επίπεδα του 2019 προβλέπεται να κινηθεί η φετινή τουριστική σεζόν

Στα επίπεδα του 2019 θα κυμανθεί η φετινή τουριστική σεζόν σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου ιδιοκτητών τουριστικών γραφείων, κ. Κώστα Κατσίβα. Όπως ανέφερε ο ίδιος, η πτώχευση της Thomas Cook δεν πρόκειται να προκαλέσει κανένα πρόβλημα στην πορεία της φετινής σεζόν, καθώς το κενό που έχει αφήσει φαίνεται ότι καλύπτεται επαρκώς από άλλες εταιρείες.

«Θα είναι καλή η φετινή τουριστική σεζόν. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες απώλειες. Βέβαια, δεν προβλέπεται να έχουμε και μεγάλη αύξηση. Θα κυμανθούμε στα επίπεδα του 2019.
Σε μεγάλο βαθμό, έχουν καλυφθεί οι αεροπορικές θέσεις που χάθηκαν με την κατάρρευση της Thomas Cook από άλλες εταιρείες.
Σε λίγο καιρό, όταν οριστικοποιηθούν τα slots στο αεροδρόμιο της Ρόδου, θα έχουμε μία πιο συγκεκριμένη εικόνα. Φαίνεται να υπάρχει μία μικρή μείωση, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε τη δεδομένη στιγμή.
Πιστεύω πάντως ότι οι τυχόν απώλειες από κάποιες αγορές, θα καλυφθούν από άλλες αγορές που θα σημειώσουν κάποια άνοδο.
Μέχρι το τέλος του μήνα θα ενημερωθούμε για τις παρακρατήσεις και θα είμαστε σε θέση να προβούμε σε ασφαλέστερες προβλέψεις.
Εν πάση περιπτώσει δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τόσο μεγάλη μείωση από κάποια αγορά που θα μας προκαλέσει δυσκολίες», είπε ο κ. Κατσίβας, και σημείωσε ότι φέτος θα παρουσιάσει σημαντική αύξηση ο θαλάσσιος τουρισμός και ότι το νησί θα ωφεληθεί από την ενίσχυση αυτής της μορφής τουρισμού.
Εκτίμησε μάλιστα ότι είναι πιθανό να υπάρξουν περισσότερες προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων από αυτές που έχουν μέχρι στιγμής προγραμματιστεί.
«Ο θαλάσσιος τουρισμός ανακάμπτει. Πιθανόν να έχουμε περισσότερες προσεγγίσεις από αυτές που μέχρι στιγμής έχουν προγραμματισθεί», σημείωσε ο κ. Κατσίβας.
Στο μεταξύ, χθες άνοιξε τις πύλες της η τουριστική έκθεση VAKANTIEBEURS στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, όπου συμμετέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω του ΕΟΤ εκπροσωπώντας τους νησιωτικούς δήμους. Επίσης, σήμερα ξεκινά η έκθεση FERIENMESSE στη Βιέννη, ενώ στο διάστημα από 9 έως 11 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η B.I.T. στο Μιλάνο.
Η Ι.Μ.Τ.Μ. στο Τελαβίβ θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 11-12 Φεβρουαρίου. Τοπικοί φορείς, ο Δήμος, η Περιφέρεια, παίρνουν μέρος σε όλες αυτές τις εκθέσεις προβάλλοντας το τουριστικό προϊόν της Ρόδου και λαμβάνοντας τα πρώτα μηνύματα για τη σεζόν του 2020, η οποία ανοίγει επίσημα στις 29 Μαρτίου με την άφιξη των πρώτων τσάρτερ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου