Τοπικές Ειδήσεις

3.800 εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει τα επιδόματα ανεργίας

3.800 εποχιακά απασχολούμενοι (όχι μόνον ξενοδοχοϋπάλληλοι) στην Ρόδο, δεν έχουν λάβει ακόμη τα επιδόματα ανεργίας και το δώρο Χριστουγέννων.

Τα στοιχεία που φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα η «δημοκρατική» αναφέρουν πως οι εποχιακά απασχολούμενοι τους οποίους εξυπηρετεί ο ΟΑΕΔ Ρόδου (στα τουριστικά καταστήματα, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε τουριστικά πρακτορεία, στον επισιτισμό, στα καταστήματα του αεροδρομίου ‘Διαγόρας’ και φυσικά οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, καταλύματα κ.λπ.) αριθμούν 15.500.
Καθημερινά σημειώνονται ‘ουρές’ λόγω της αυξημένης προσέλευσης στο κατάστημα του ΟΑΕΔ Ρόδου, για παρουσίες.
Μέχρι και χτες, είχαν εκκαθαριστεί οι αιτήσεις που κατατέθηκαν μέχρι τις 25 Νοεμβρίου 2019 ενώ από σήμερα, συνεχίζεται η διαδικασία, για τις αιτήσεις που κατατέθηκαν από τις 26 Νοεμβρίου 2019 έως και τις 11 Δεκεμβρίου 2019.
Πηγές ανέφεραν χτες στην «δ» ότι όλοι οι δικαιούχοι θα λάβουν τα επιδόματά τους από το τέλος του τρέχοντος μηνός Ιανουαρίου μέχρι το αργότερο, στις αρχές του Φεβρουαρίου.
Σημειώνεται ότι μόνον ο ΟΑΕΔ Ρόδου εξυπηρετεί τις Καλυθιές, την Ψίνθο, τον Έμπωνα, την Σορωνή, την Θολό, την Κρεμαστή, την Ιαλυσό, την πόλη της Ρόδου μέχρι και το Φαληράκι ενώ τις περιοχές από το Φαληράκι έως τη Νότια Ρόδο, τις εξυπηρετεί, ο ΟΑΕΔ Αρχαγγέλου.
Επιπλέον, το κατάστημα της Ρόδου εξυπηρετεί (εκτός από την Ρόδο) και τα νησιά της Χάλκης, του Καστελλορίζου, της Σύμης, της Κάσου, της Τήλου και της Καρπάθου. Σε αυτά τα νησιά, υπάρχουν ανταποκριτές του Οργανισμού που λαμβάνουν τα δικαιολογητικά και τα αποστέλλουν στην Ρόδο.
Πέρσι, μόνον ο ΟΑΕΔ Ρόδου εξυπηρέτησε περίπου 14.500 άτομα (συν τα νησιά) ενώ φέτος, ο αριθμός φτάνει τις 15.500 καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία, εντάχθηκαν στους καταλόγους νεαροί από 18 και πάνω (ως νέο εργατικό δυναμικό).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου