Τοπικές Ειδήσεις

Στο “σφυρί” την 18η Ιανουαρίου κεντρικό ξενοδοχείο της Ρόδου!

Ένα από τα κεντρικότερα ξενοδοχεία της πόλεως Ρόδου, που ανακαινίστηκε ριζικά μόλις πρόσφατα, βγαίνει στο “σφυρί” με ηλεκτρονικό πλειστηριασμό την 18η Ιανουαρίου 2019, με νέα τιμή εκκίνησης μετά την δημοσίευση της υπ’ αρίθμ. 2/2019 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου.
Σύμφωνα με τον πλειστηριασμό που δημοσιεύθηκε την 18η Ιουνίου 2018 επισπεύδουσα είναι η Εθνική Τράπεζα ως ειδική διάδοχος της Probank και καθ’ης του πλειστηριασμού ανώνυμη ξενοδοχειακή εταιρεία.
Εκτελεστός τίτλος είναι διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών του έτους 2015 και το ποσό οφειλής για το οποίο επεβλήθη η κατάσχεση 2.933.501,92€, πλέον τόκων, εξόδων εκτέλεσης μέχρι εξόφλησης.
Ο πλειστηριασμός του ξενοδοχείου θα γίνει με ηλεκτρονικά μέσα (μέσω της ιστοσελίδας www.eauction.gr) στις 18 Ιανουαρίου 2019, ημέρα Παρασκευή και από 10:00 μέχρι 14:00 ενώπιον της συμβολαιογράφου Ρόδου κ. Βασιλείας Παπαβασιλείου-Χρύση.
Το ξενοδοχείο αποτελείται από υπόγειο καθαρής επιφάνειας 331,72 τ.μ., ισόγειο καθαρής επιφάνειας 488,55 τ.μ., α’ όροφο καθαρής επιφάνειας 713,60 τ.μ., β’ όροφο καθαρής επιφάνειας 713,60 τ.μ. και γ’ όροφο καθαρής επιφάνειας 713,60 τ.μ. και συνολικής καθαρής επιφάνειας 2.961,70 τ.μ., με ποσοστό συνιδιοκτησίας 87,26/100 στο οικόπεδο.
Η παραπάνω οριζόντια, βρίσκεται σε οικοδομή που κτίστηκε σε οικόπεδο έκτασης 882,70 τ.μ. Κατόπιν ανακαίνισής του σε σημαντικό βαθμό και πραγματοποίησης εργασιών ενισχύσεως και επισκευών, περί το έτος 2016 άρχισε να λειτουργεί ως ξενοδοχείο. Η ποιότητα κατασκευής του ακινήτου στην παρούσα χρονική περίοδο, κρίνεται πολύ καλή όπως επίσης και ο βαθμός συντήρησης.
Το ξενοδοχείο, απαρτίζεται από ενιαίο κτήριο τεσσάρων ορόφων με υπόγειο. Δεν διαθέτει περιβάλλοντα χώρο καθότι ο ακάλυπτος χώρος του εν λόγω οικοπέδου είναι πολύ μικρός. Κατ’ επέκταση δεν διαθέτει πισίνα ούτε υπαίθριες εγκαταστάσεις. Διαθέτει υποδοχή, δωρεάν WiFi σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους και σε όλα τα δωμάτια και καθημερινή υπηρεσία καμαριέρας. Επιπλέον, διαθέτει εστιατόριο και Bar. Όλα τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με τηλεόραση επίπεδης οθόνης, ενώ ορισμένα έχουν θέα στη θάλασσα ή στην πόλη. Κάθε δωμάτιο διαθέτει μπαλκόνι, ιδιωτικό μπάνιο με δωρεάν προϊόντα περιποίησης και στεγνωτήρα μαλλιών. Δεν προσκομίστηκε “γνωστοποίηση” προς τον EOT ούτε πιστοποιητικό κατάταξης από το Ξ.Ε.Ε. της νέας ξενοδοχειακής μονάδας. Δεν υπάρχει πληροφόρηση για την κατηγορία του νέου ξενοδοχείου. Από έρευνα στο διαδίκτυο προκύπτει ότι το ξενοδοχείο είναι κατηγορίας 4*.
Σύμφωνα με απόφαση της Δ/νσης Τουρισμού Δωδεκανήσου, η δυναμικότητα της μονάδας ανερχόταν σε 48 δωμάτια / 90 κλίνες.
Η τιμή πρώτης προσφοράς είχε οριστεί στα 2.020.000 ευρώ.
Βαρύνεται με προσημείωση υποθήκης υπέρ της “ΤΡΑΠΕΖΑΣ PROBANK Α.Ε.”, ποσού 2.600.000€, προσημείωση υποθήκης υπέρ της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΥΝ.ΠΕ, ποσού 66.314,20€, προσημείωση υποθήκης υπέρ της “ΤΡΑΠΕΖΑΣ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.”, ποσού 120.000€, μετατροπή της προσημείωσης υποθήκης σε υποθήκη υπέρ της “ΤΡΑΠΕΖΑΣ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.”, ποσού 120.000€, εγγραφή κατάσχεσης υπέρ της ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΣΥΝ.ΠΕ, ποσού 91.190,54€, εγγραφή κατάσχεσης υπέρ Ι.Κ.Α ΡΟΔΟΥ, ποσού 47.544,22€, μετατροπή της προσημείωσης υποθήκης, σε υποθήκη υπέρ της “ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.”, ποσού 2.600.000€, και εγγραφή κατάσχεσης για ποσό 700.000€, υπέρ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου με την υπ’ αρίθμ. 2/2019 απόφαση, που εξέδωσε, διέταξε τη διόρθωση της αρχικής κατασχετήριας έκθεσης ακίνητης περιουσίας του δικαστικού επιμελητή της Περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου, κ. Γεωργίου Καλογήρου ως προς την τιμή εκτίμησης του εκπλειστηριαζομένου ακινήτου και της τιμής πρώτης προσφοράς αυτού, τις οποίες ορίζει σε 5.860.300 ευρώ.
Η διόρθωση της τιμής έγινε κατόπιν ανακοπής της ανώνυμης ξενοδοχειακής εταιρείας, που παραστάθηκε στη δίκη, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου της κ. Σταύρου Νικολένδρη.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση το έτος 2015 έγινε ριζική ανακαίνιση της επίδικης οικοδομής, προκειμένου σε αυτή να λειτουργήσει ξενοδοχειακή μονάδα τεσσάρων αστέρων. Πιθανολογήθηκε, εξάλλου, ότι η ποιότητα κατασκευής του ακινήτου είναι πολύ καλή και είναι καλώς συντηρημένο, δεδομένης της ελάχιστης παλαιότητας των νέων εγκαταστάσεων και του ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού. Οι εξωτερικοί και εσωτερικοί τοίχοι είναι οπτοπλινθοδομή μπατική και κουφώματα αλουμινίου, οι τοιχοποιίες των χώρων WC και ως επί το πλείστον τα δάπεδα είναι επενδυμένα με κεραμικά πλακίδια, τα επιχρίσματα στους τοίχους είναι τριών στρώσεων, τα εσωτερικά κουφώματα από πρεσσαριστό ξύλο και τα εξωτερικά κουφώματα αλουμινίου με διπλούς υαλοπίνακες. Ο τεχνητός φωτισμός γίνεται με κοινά φωτιστικά σώματα, λάμπες φθορισμού ή φωτιστικά σποτ, ο κλιματισμός γίνεται στα δωμάτια με split και στους κοινόχρηστους χώρους από κεντρικό σύστημα κλιματισμού. Επιπλέον, το ξενοδοχείο διαθέτει συστήματα πυρανίχνευσης με πυροσβεστικές φωλιές ή κινητούς πυροσβεστήρες, στο υπόγειο είναι εγκατεστημένοι ψυκτικοί θάλαμοι που εξυπηρετούν τις εγκαταστάσεις της κουζίνας του εστιατορίου και βρίσκονται οι αποθηκευτικοί χώροι για τροφοδοσία του ξενοδοχείου.
Το ξενοδοχείο δε διαθέτει περιβάλλοντα χώρο καθώς ο ακάλυπτος χώρος του οικοπέδου είναι πολύ μικρός. Κατ’ επέκταση δε διαθέτει πισίνα ούτε υπαίθριες εγκαταστάσεις.
Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το ξενοδοχείο, παρουσιάζει έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον και προσελκύει υποψήφιους αγοραστές, κυρίως, λόγω των προοπτικών τουριστικής και εμπορικής εκμετάλλευσης που προσφέρει, ενώ το συγκεκριμένο ακίνητο πλεονεκτεί έναντι άλλων της ίδιας περιοχής, ενόψει της δυνατότητας αξιοποίησής του για ποικίλους σκοπούς.
Σημειώνεται ότι η σημαντική αύξηση της τιμής του ξενοδοχείο επιτεύχθηκε μετά από εκτίμηση του μεσίτη αστικών ακινήτων κ. Γεωργίου Διακανθού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου