Με ένα καυστικό σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο κ. Στέργος Παρδαλός, που αυτοκαθαιρέθηκε από την θέση του αντιδημάρχου Διοικητικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, τον Απρίλιο του 2017, σχολίασε τον «μίνι» ανασχηματισμό του δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου και την απόφασή του να «σπάσει» στα 4 την αντιδημαρχία καθημερινότητας.
Στο σχόλιο με τίτλο «O TEMPORA O MORES («Οι εκλογές γαρ εγγύς»)» ο κ. Παρδαλός αναφέρει τα εξής:
«Έπρεπε να έρθει το 2018 και να διαπιστώσουμε ότι για να επιλυθούν τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τις τοπικές κοινωνίες της Ρόδου πρέπει να ανατρέξουμε στο Βυζάντιο με τους τοποτηρητές και στα μεσαιωνικά φέουδα με την τοποθέτηση Τοπαρχών – Φεουδαρχών (Χωρικών Αντιδημάρχων) Σοβαρή ανακάλυψη τρία χρόνια χαμένα!!!
Απώτερος σκοπός ο έλεγχος των τοπικών προέδρων, συμβουλίων και κατ’ επέκταση των τοπικών κοινωνιών.
Απόφαση που βρίσκει ανενημέρωτους όλους τους τοπικά εκλεγμένους… διότι αυτό που ταλαιπωρεί εδώ και αιώνες την Ελληνική ζωή είναι η υπέρμετρη εμπιστοσύνη του Έλληνα στην προσωπική του γνώμη και στις προσωπικές του δυνατότητες, αδιαφορώντας για όλους και για όλα ,παραβλέποντας ότι έγινε πριν και ότι γίνεται γύρω του, αρχίζει κάθε φορά από την αρχή και δεν αμφιβάλλει πως πορεύεται πρώτος τον δρόμο τον σωστό. Παρά να υποβάλλει τη σκέψη του στη βάση μιας ομαδική συζήτησης προτιμά να ριψοκινδυνεύει με μόνες τις προσωπικές του δυνάμεις. Ο ηγέτης λέει την γνώμη του, βελτιώνει την διατύπωσή της με τις πολλές επαναλήψεις χωρίς ούτε να περιμένει ούτε να θέλει καμιά αντιγνωμία. Η πολιτική όμως που θεμελιώνει τις μεγάλες πολιτείες δεν σηκώνει ούτε βιασύνη ούτε συντομία. Σχεδιάζεται σε βάθος χρόνου. Δεν προσδένεται σε άτομα, αλλά σε ομάδες ανθρώπων σε διαδοχικές γενιές…. Τα εδραία πολιτικά έργα μέσα στην ιστορία είναι υπερπροσωπικά». Θυμίζουμε ότι ο κ. Παρδαλός είχε δηλώσει ως λόγο για την παραίτηση του από την θέση του αντιδημάρχου τα εξής:
«Επειδή στην ζωή μου έχω μάθει να είμαι αυτόφωτος και να μην κάνω συμβιβασμούς, αυτοκαθαιρούμαι από τη θέση του αντιδημάρχου διοικητικών».
Ο κ. Παρδαλός κατείχε, τίτλο «λεζάντα», αφού παρότι του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του αντιδημάρχου Διοικητικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας, Ληξιαρχείο, ΚΕΠ, υπήρχαν σαφείς αλληλοκαλύψεις με τις αρμοδιότητες, που έχει και ασκεί από ανάθεση ο γενικός γραμματέας του Δήμου Ρόδου κ. Ευγένιος Κορναρόπουλος.
Το θέμα δεν είναι νέο και είχε τεθεί κατ’ επανάληψη ως προβληματισμός από τον κ. Παρδαλό στον δήμαρχο, που φαίνεται εκ των πραγμάτων να μην αντιμετώπισε με τη δέουσα προσοχή το ζήτημα, αδιαφορώντας μάλιστα σε βαθμό που οδήγησε στην έκρηξη του αντιδημάρχου, ο οποίος αδυνατούσε να τον συναντήσει ιδιαιτέρως.

Παραμένει ως απλός δημοτικός σύμβουλος ασχολούμενος με τα προβλήματα του Αρχαγγέλου, της Μαλώνας και των Μασάρων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ