Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί που κατευθύνονται προς την Λίνδο ή προς την Ρόδο, για να παρακάμψουν την γέφυρα Αφάντου, όπου εκτελούνται, εδώ και καιρό έργα για την αντικατάσταση της παλαιάς.
Οι κατευθυνόμενοι συγκεκριμένα οδηγοί προς την Ρόδο, λίγο πριν την γέφυρα, οφείλουν να στρίψουν προς τα δεξιά και μέσω της παραλίας Αφάντου και του Γκολφ, να επανέλθουν στην εθνική οδό, όμως, πριν από την γέφυρα, τα βέλη δείχνουν κατεύθυνση προς τα αριστερά (όπου υπάρχει αδιέξοδο) αντί προς τα δεξιά.
Στη συνέχεια και καθ’ όλη τη διαδρομή δεν υπάρχει σήμανση, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι οδηγοί, καθώς δεν γνωρίζουν όλοι τους δρόμους, ούτε και είναι ο μοναδικός δρόμος που θα τους επαναφέρει στην εθνική οδό.
Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας δεν πρέπει να αρκούνται απλώς στην έκδοση ανακοινώσεων, αλλά να διευκολύνουν τους οδηγούς, με την κατάλληλη και συνεχή σήμανση.
Ξέχωρα απ’ αυτά, ο δρόμος στην παραλία Αφάντου είναι πραγματική παγίδα για τους οδηγούς, καθώς έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη και αν θρηνήσουμε και άλλο θύμα, όπως συνέβη στα Κολύμπια (όπου ο δρόμος είναι ακόμα λίμνη, γιατί δεν έχουν εκτελεστεί τα απαραίτητα, έργα, όπως και στα υπόλοιπα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου, παρά τις θορυβώδεις διαβεβαιώσεις), οι υπεύθυνοι θα είναι δεδομένοι.
Σε ό,τι αφορά την κίνηση από Ρόδο προς Λίνδο, αυτή γίνεται από χθες μέσω του οικισμού Αφάντου και όπως διαπιστώνεται επιβάλλεται η λήψη μέτρων Τροχαίας, τουλάχιστον μέσα στον οικισμό, καθώς ο δρόμος είναι στενός και εγκυμονεί πλείστους όσους κινδύνους όταν η κυκλοφορία είναι αυξημένη.
Για την κίνηση των οχημάτων, μέσω του οικισμού Αφάντου, με κατεύθυνση προς την Λίνδο, ισχύει η ακόλουθη ενημερωτική ανακοίνωση των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας:
Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης ενημερώνει τους διερχόμενους ότι, από την Δευτέρα 15-01-2018 και ώρα 07.30 π.μ. η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Ρόδου-Λίνδου στο ύψος της υπό κατασκευήν νέας γέφυρας Αφάντου, θα διακοπεί λόγω εργασιών και προς την κατεύθνυση προς Λίνδο.
Συγκεκριμένα θα κλείσει από την βόρεια είσοδο Αφάντου (αμέσως μετά την είσοδο προς γήπεδο golf) έως 500 μέτρα μετά την αερογέφυρα. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται με προσωρινή παράκαμψη 3,5 χλμ περίπου μέσω του οικισμού Αφάντου και του υφιστάμενου οδικού δικτύου και η καθοδήγηση της κίνησης θα γίνει με την εφαρμογή κατάλληλης κατακόρυφης (προσωρινής) σήμανσης, σύμφωνα με την κυκλοφοριακή μελέτη που εγκρίθηκε με την 65113/ΜΟΕ/17-10-2017 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 3796/27-10-2017. Από την πλατεία του χωριού Αφάντου έως την διασταύρωση προς Ψίνθο θα γίνει μονόδρομος προσωρινά με υποχρεωτική κατεύθυνση προς Λίνδο.
Σας υπενθυμίζουμε ότι για τη διαδρομή από Λίνδο προς Ρόδο η κυκλοφορία έχει διακοπεί από την Πέμπτη 11-01-2018 και η κυκλοφορία διεξάγεται με την προσωρινή παράκαμψης 1,4χλμ περίπου μέσω υφιστάμενης παρόχθιας οδού.
Στις περιοχές από τα σημεία των παρακάμψεων έως την περιοχή των έργων θα είναι δυνατή η κυκλοφορία για την εξυπηρέτηση μόνο των κατοίκων και των καταστημάτων.
Παρακαλούνται οι κάτοικοι και οι διερχόμενοι (πεζοί ή με οχήματα) από την περιοχή εκτέλεσης των εργασιών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους. Οι διερχόμενοι οδηγοί οφείλουν να επιδεικνύουν την πρέπουσα προσοχή και να υπακούουν στις σηματοδοτήσεις, καθώς και στις υποδείξεις της Τροχαίας και του προσωπικού ασφαλείας.

Η διακοπή της κυκλοφορίας εκτιμάται ότι θα διαρκέσει μέχρι τις 20-03-18.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας και ευελπιστούμε στην συμπαράσταση όλων για την ομαλή και γρήγορη ολοκλήρωση των εργασιών.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ