Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μεταφορά των δύο κέντρων ανταποδοτικής ανακύκλωσης που λειτουργούν στον Δήμο ο εκσυγχρονισμός τους με νέα μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας και η αισθητική αναβάθμιση τους με νέες ταπετσαρίες.
Ήδη το πρώτο από αυτά στο Αθλητικό Κέντρο Καρακόνερο ξεκίνησε να λειτουργεί την προηγούμενη εβδομάδα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους δημότες να μπορούν να ανακυκλώνουν τις άδειες μεταλλικές, πλαστικές, γυάλινες και χάρτινες συσκευασίες ενώ το δεύτερο στην Πλατεία Γοργοποτάμου θα τεθεί σε λειτουργία μέσα στις επόμενες 10 ημέρες.
Στα Κέντρα αυτά, οι δημότες επιστρέφουν τις χρησιμοποιημένες συσκευασίες και αυτόματα τους αποδίδεται απόδειξη με το αναλογούν ανταποδοτικό κίνητρο (33 συσκευασίες=1€), ενώ παράλληλα τους παρέχονται και επιπλέον προσφορές-κίνητρα ως επιβράβευση για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία της ανακύκλωσης. Οι δημότες έχουν την επιλογή είτε να παραλάβουν την απόδειξη ανταποδοτικού κινήτρου για δωρεάν αγορές σε συνεργαζόμενα καταστήματα είτε αυτόματα να δωρίσουν το ποσό του ανταποδοτικού κινήτρου υπέρ της ενίσχυσης κοινωνικών σκοπών. Επιπλέον, σημειώνεται πως ο Δήμος Ρόδου σε συνεργασία με το Συλλογικό Σύστημα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, εκτός των μεγάλων εκπαιδευτικών διαγωνισμών ανακύκλωσης που πραγματοποιούνται στην Ρόδο κάθε χρόνο, έχει τοποθετήσει κάδους ανακύκλωσης εντός 20 σχολικών μονάδων, με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης αλλά και της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος δήλωσε πως «Η επιμονή όλων μας, στα θέματα ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος αποτελεί βασική προϋπόθεση σε μια σύγχρονη κοινωνία. Οι πολίτες της Ρόδου τα τελευταία 2 χρόνια ανταποκρίθηκαν σε πολύ σημαντικό βαθμό στην ανακύκλωση και χαίρομαι που δίνεται επίσης η δυνατότητα να μπορούν να ανακυκλώνουν και να κερδίζουν. Ως δημοτική αρχή έχουμε αναπτύξει μια σειρά πρωτοβουλιών και συνεχίζουμε με την ίδια δύναμη με συγκεκριμένους στόχους όσον αφορά την ανακύκλωση καθώς έχουμε την υποχρέωση και την ευθύνη να συμβάλλουμε στην αλλαγή της περιβαλλοντικής συμπεριφοράς και στην καθημερινή συμμετοχή όλων των ανθρώπων στη διαδικασία της ανακύκλωσης, πλέον μέσα και από ένα τέτοιο μοντέλο ανταποδοτικότητας».

Ένα σχόλιο στο Δήμος Ρόδου: Οι δημότες της Ρόδου μπορούν να ανακυκλώνουν και να κερδίζουν

  1. Avatar Ο/Η Τσαμπίκα Θαρρενου λέει:

    Κύριοι έχουν περάσει κατά πολλού οι δεκα ημέρες, από τις 15/12/18(ημερομηνια του άρθρου σας) και ακόμα δεν λειτουργεί το μηχάνημα στην πλατεία Γοργοποταμου! Έχουν περάσει 3 μήνες και ακόμα τίποτα. Καθόλου γοργή διαδικασία!

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ