ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Θ. Στάμος: «Καταγράφονται τα προβλήματα των σχολείων σε όλο το νησί»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
θανασης σταμος

Με­γά­λες προ­σπά­θειες κα­τα­βάλ­λει η δη­μο­τι­κή αρχή Ρόδου, για να κα­τα­γρά­ψει τα προ­βλή­μα­τα και τις ελ­λεί­ψεις στα σχο­λεία της πε­ριο­χής ευ­θύ­νης της. Σύμ­φω­να με όσα δή­λω­σε χτες στους δη­μο­σιο­γρά­φους, ο εντε­ταλ­μέ­νος Ανα­βάθ­μι­σης Σχο­λι­κών Μο­νά­δων, Πα­ρα­λιών και Κοι­μη­τη­ρί­ων Ρόδου κ. Θα­νά­σης Στά­μος:

«Κάθε εβδο­μά­δα επι­σκε­πτό­μα­στε σχο­λεία και κά­νου­με αυ­το­ψί­ες για να δούμε σε ποια κα­τά­στα­ση βρί­σκο­νται και τι ανά­γκες έχουν. Την πε­ρα­σμέ­νη εβδο­μά­δα επι­σκε­φτή­κα­με σχο­λεία σε διά­φο­ρα χωριά και κα­τα­γρά­ψα­με τα προ­βλή­μα­τα που υπάρ­χουν. Η δη­μο­τι­κή αρχή είναι απο­φα­σι­σμέ­νη να δώσει προ­τε­ραιό­τη­τα σε ζη­τή­μα­τα που άπτο­νται της ασφά­λειας των παι­διών στα σχο­λεία -σύμ­φω­να και με την εντο­λή του δη­μάρ­χου κ. Αντώ­νη Κα­μπου­ρά­κη. Προη­γή­θη­κε μία συ­νά­ντη­ση με τον αρ­μό­διο αντι­δή­μαρ­χο Παι­δεί­ας κ. Στρά­το Κα­ρί­κη, την Πρω­το­βάθ­μια και την Δευ­τε­ρο­βάθ­μια Επι­τρο­πή, εκ­προ­σώ­πους από Συλ­λό­γους Γο­νέ­ων κ.λπ. με στόχο τον κα­λύ­τε­ρο προ­γραμ­μα­τι­σμό των ενερ­γειών μας», είπε ο κ. Στά­μος.

Όσον αφορά στις δομές για την προ­σχο­λι­κή αγωγή των παι­διών, ο εντε­ταλ­μέ­νος τό­νι­σε πως με συ­ντο­νι­σμέ­νες ενέρ­γειες του δη­μάρ­χου κ. Κα­μπου­ρά­κη, οι αί­θου­σες θα λει­τουρ­γή­σουν κα­νο­νι­κά.

Ο κ. Στά­μος είπε ακόμη ότι η υπη­ρε­σία Πρα­σί­νου ξε­κί­νη­σε τους κα­θα­ρι­σμούς και στα κοι­μη­τή­ρια της πόλης μας –αρχής γε­νο­μέ­νης από το Κοι­μη­τή­ριο του Αγίου Δη­μη­τρί­ου ενώ θα ακο­λου­θή­σει το Κοι­μη­τή­ριο του Τα­ξιάρ­χη.

Ει­δι­κά για τις αλ­λα­γές που θα γί­νουν στον τρόπο λει­τουρ­γί­ας του Κοι­μη­τη­ρί­ου του Τα­ξιάρ­χη, ο κ. Στά­μος είπε:

«Απο­φα­σί­στη­κε να μπει εται­ρεία φύ­λα­ξης. Κυ­ριαρ­χεί αναρ­χία και δη­μιουρ­γού­νται πολλά προ­βλή­μα­τα μέσα. Πρέ­πει να απα­γο­ρευ­τεί η εί­σο­δος σε όλους γιατί κυ­ριαρ­χεί ασυ­δο­σία. Δεν γνω­ρί­ζου­με ποιος είναι υπεύ­θυ­νος και ποιος όχι. Έχει ο κα­θέ­νας από ένα κλει­δί του Κοι­μη­τη­ρί­ου και μπο­ρεί να μπει ή να βγει ό,τι ώρα θέλει. Αυτό είναι απα­ρά­δε­κτο και θα το ελέγ­ξου­με. Πρέ­πει να μπει τάξη και να εφαρ­μο­στεί ένας κα­νο­νι­σμός. Ήδη συ­νεν­νοη­θή­κα­με με τον κ. Θο­δω­ρή Πα­πα­γε­ωρ­γί­ου να φτιά­ξου­με έναν νέο κα­νο­νι­σμό όπως ισχύ­ει σε όλα τα κοι­μη­τή­ρια της χώρας, με ορ­γα­νω­μέ­νο γρα­φείο που κα­τα­γρά­φο­νται οι ανά­γκες, τα ονό­μα­τα, τα μνή­μα­τα κ.λπ.»

«Όσο το δυ­να­τόν

πε­ρισ­σό­τε­ρες γα­λά­ζιες

ση­μαί­ες!»

Ερω­τη­θείς σχε­τι­κά με τις πα­ρα­λί­ες, ο κ. Στά­μος δή­λω­σε:

«Ο δή­μαρ­χος, μάς έδωσε εντο­λή να προ­σπα­θή­σου­με να πά­ρου­με… όσο το δυ­να­τόν πε­ρισ­σό­τε­ρες γα­λά­ζιες ση­μαί­ες το επό­με­νο έτος! Αυτό ση­μαί­νει ότι οι πα­ρα­λί­ες μας, πρέ­πει να ορ­γα­νω­θούν σωστά και έγκαι­ρα.

Με το τέλος της του­ρι­στι­κής σεζόν, θα προ­χω­ρή­σου­με στο σχε­δια­σμό του νέου χω­ρο­τα­ξι­κού όπου θα υπάρ­ξει νό­μι­μη κα­τα­γρα­φή και το­πο­θέ­τη­ση για όλα (ομπρέ­λες, κα­ρέ­κλες, ξα­πλώ­στρες κ.λπ.) σύμ­φω­να με το νόμο. Πρέ­πει να στα­μα­τή­σει η ανο­μία και να μπει μια τάξη σε όλα. Θεωρώ ότι η επό­με­νη του­ρι­στι­κή σεζόν, θα μας βρει έτοι­μους από κάθε άποψη για να λει­τουρ­γούν όλα κα­λύ­τε­ρα, σύμ­φω­να με το νόμο και πάντα με στόχο την κα­λύ­τε­ρη εξυ­πη­ρέ­τη­ση των ξένων επι­σκε­πτών μας –αλλά και όλων των λουο­μέ­νων που χρη­σι­μο­ποιούν τις πα­ρα­λί­ες του νη­σιού μας».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.