Την άμεση τοποθέτηση πέντε (5) εκπαιδευτικών, που  είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κω, ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι ένα μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κω, που λειτουργεί ως τετραθέσιο, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού.

Το αποτέλεσμα είναι να μην εκτελείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου, όπως θα έπρεπε, και οι μαθητές να φεύγουν νωρίτερα, λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών.

Επιπρόσθετα, δημιουργούνται προβλήματα και στη λειτουργία των Επιτροπών Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι οι πέντε αυτές θέσεις είναι αμφίβολο αν θα καλυφθούν στη δεύτερη φάση προσλήψεων για τους αναπληρωτές αν και οι δομές της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης θα έπρεπε να στελεχώνονται κατά προτεραιότητα και εγκαίρως.

Οι πέντε (5) κενές θέσεις εκπαιδευτικών στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κω είναι οι εξής:

– 2 εκπαιδευτικοί ΠΕ71

– 1 εκπαιδευτικός με ειδικότητας γυμναστή

– 1 εκπαιδευτικός με ειδικότητα μουσικού

– 1 λογοθεραπευτής

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Προς

Κύριο Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

 

ΘΕΜΑ: «Ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κω»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Ένα μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κω, που λειτουργεί ως τετραθέσιο, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού.

Η έλλειψη εκπαιδευτικών έχει ως συνέπεια να μην εκτελείται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου όπως θα έπρεπε και οι μαθητές να φεύγουν νωρίτερα. Αυτό, πέρα από τα προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία, συνεπάγεται και ανατροπή στο πρόγραμμα των γονέων που είναι αναγκασμένοι να έρχονται να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο νωρίτερα αφού δεν μπορεί να γίνει μάθημα λόγω της έλλειψης διδακτικού προσωπικού.

Η έλλειψη εκπαιδευτικών έχει αρνητικές επιπτώσεις και στη λειτουργία των Επιτροπών Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης.

Στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κω υπάρχουν τα εξής κενά:

– 2 εκπαιδευτικοί ΠΕ71

– 1 εκπαιδευτικός με ειδικότητας γυμναστή

– 1 εκπαιδευτικός με ειδικότητα μουσικού

– 1 λογοθεραπευτής

Ουσιαστικά, οι πέντε αυτές θέσεις είναι αμφίβολο αν θα καλυφθούν στη δεύτερη φάση προσλήψεων για τους αναπληρωτές αν και οι δομές της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης θα έπρεπε να στελεχώνονται κατά προτεραιότητα και εγκαίρως.

 

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

 

  1. Εάν γνωρίζει το σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κω και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την άμεση τοποθέτηση στο σχολείο των πέντε εκπαιδευτικών που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του.

 

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

 

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ