Η θεατρική ομάδα του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, παρουσιάζει το έργο του Ι. Καμπανέλλη «Η αυλή των θαυμάτων», τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018, στο Κινηματοθέατρο «Ρόδον», στις 19:30.

«Δεκαετία του ’50. Σε μια αυλή του Βύρωνα συνυπάρχουν οι ψυχές και οι ιστορίες των ανθρώπων που κατοικούν εκεί και συνθέτουν ένα χαρακτηριστικό ψηφιδωτό της λαϊκής κοινωνίας της εποχής. Με διαφορετικές καταβολές αλλά συνδετικό στοιχείο την αγωνία για επιβίωση και καλύτερη ζωή, τα πρόσωπα εκφράζουν και ζουν τις χαρές και τις λύπες τους, τα όνειρα και τις απογοητεύσεις τους.

Αυτή η υποχρεωτική συμβίωση γεννά όλες τις προβληματικές μορφές μιας μικροκοινωνίας, όπου ο καθένας μοιράζεται, θέλοντας και μη, τον προσωπικό του χώρο και κόσμο. Την ίδια στιγμή όμως διατηρεί ζωντανή την επικοινωνία, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά, στοιχεία που πρόκειται πολύ σύντομα να ισοπεδωθούν με τη βίαιη άφιξη του καινούριου αστικού κόσμου της αντιπαροχής και της πολυκατοικίας».

Συμμετέχουν 15 μαθητές και μαθήτριες, με την καθοδήγηση της θεατρολόγου του Σχολείου μας κ. Κάτιας Τάτση.

Ευχαριστούμε από καρδιάς για τη στήριξη, το  Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ), το Δήμο Ρόδου και το Λύκειο Ελληνίδων Ρόδου «Εργάνη Αθηνά» για την ευγενική παραχώρηση των σκηνικών.

 

Η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Ρόδου,

Θεοδώρα Τσιμπούρη.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ