Ρεπορτάζ

Ικανοποιητικά εξελίσσεται η τουριστική σεζόν στη Ρόδο

Ικανοποιητικά εξελίσσεται πλέον η τουριστική σεζόν στη Ρόδο. Υπολογίζεται ότι από την 1η Αυγούστου μέχρι σήμερα ο προορισμός δέχθηκε περίπου 80.000 επισκέπτες, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουλίου είχε δεχθεί 108.000! Εάν διατηρηθεί αυτός ο ρυθμός αφίξεων, ο στόχος των 200.000 επισκεπτών τον μήνα Αύγουστο θεωρείται κάτι περισσότερο από εφικτός!
Οι τουρίστες δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες που δέχονται στη Ρόδο και την τουριστική εμπειρία στο σύνολό της. Επιστρέφουν στις χώρες τους ευχαριστημένοι και λειτουργούν ως οι καλύτεροι «διαφημιστές» του νησιού, γεγονός το οποίο έχει θετικό αντίκτυπο στις κρατήσεις. Παρ΄ όλα αυτά οι επόμενες μέρες θεωρούνται κρίσιμες για την πορεία της σεζόν. Όμως η Ρόδος έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί και στις πιο δύσκολες συνθήκες, γεγονός το οποίο αξιολογείται θετικά από τους επισκέπτες και τους τουρ οπερέιτορς.
«Η κίνηση του Αυγούστου είναι ικανοποιητική μέχρι στιγμής. Υπολογίζουμε ότι ο μήνας θα κλείσει με διπλάσιο αριθμό επισκεπτών σε σύγκριση με τον Ιούλιο. Εκτός απροόπτου βέβαια πάντα. Βλέπουμε ότι έρχονται συνεχώς νέες κρατήσεις για τον Αύγουστο, καθώς όλες οι παλιές είχαν ακυρωθεί και γενικότερα μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει μία ομαλή ροή. Εάν αποφευχθούν έκτακτα συμβάντα, τότε ο μήνας θα κλείσει ομαλά και μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί και ο Σεπτέμβριος. Πάντως οι πελάτες μας, εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τις υπηρεσίες του δέχονται και το επίπεδο ασφαλείας που τους παρέχουν τα ξενοδοχεία. Πήραμε τόσα πολλά μέτρα που μένουν έκπληκτοι οι επισκέπτες, δηλώνοντας πώς ούτε στις χώρες τους τις ίδιες δεν νιώθουν τόσο ασφαλείς», δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΞΡ, Βάσος Μηναΐδης.
Και ενώ όλα εξελίσσονται ομαλά στη Ρόδο, προβληματίζει η παράταση των περιορισμών για την είσοδο στη χώρα από ξένες αγορές. Σημειώνεται ότι έχει επεκταθεί το μέτρο εισόδου στην ελληνική επικράτεια με αρνητικό τεστ όσον αφορά τις αεροπορικές συνδέσεις με επτά χώρες. Ειδικότερα προβλέπεται ότι όσοι ταξιδεύουν προς Ελλάδα αεροπορικώς από Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους. Επίσης παρατείνεται η απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών (Non EU Citizens).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου