ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συναγερμός στα Σώματα Ασφαλείας για ενδεχόμενες επιθέσεις του ISIS

news room 1 λεπτό ανάγνωση
αστυνομία

Αξιω­μα­τι­κοί νευ­ραλ­γι­κών υπη­ρε­σιών της Αστυ­νο­μίας, της Πυρο­σβε­στι­κής και των υπουρ­γείων Δικαιο­σύ­νης και Μετα­να­στευ­τι­κής Πολι­τι­κής υπο­βάλ­λο­νται σε ταχύ­ρυθμη εκπαί­δευση για την “πρόληψη φαι­νο­μέ­νων ριζο­σπα­στι­κο­ποί­η­σης και μελ­λο­ντι­κών τρο­μο­κρα­τι­κών επι­θέ­σεων”. Κι αυτό υπό το φόβο ενερ­γο­ποί­η­σης θυλάκων του Ισλα­μι­κού Κράτους και σε περιο­χές της νοτιο­α­να­το­λι­κής Ευρώπης.

Οπως ανα­φέ­ρει η εφη­με­ρίδα “Ελεύ­θε­ρος Τύπος” τα 10 στελέχη που εκπαι­δεύ­ο­νται θα ανα­λά­βουν με τη σειρά τους την εκπαί­δευση άλλων 70 στε­λε­χών και μελών υπη­ρε­σιών που εμπλέ­κο­νται στα σχέδια που εκπο­νού­νται.

“Πριν από κάθε αιμα­τηρή τρο­μο­κρα­τική επίθεση υπάρ­χουν σινιάλα. Πρέπει να έχουμε ανοι­χτές τις κεραίες και να είμαστε εκπαι­δευ­μέ­νοι για να τα πιά­σουμε. Για παρά­δειγμα, στην περί­πτωση της επί­θε­σης στο σατι­ρικό περιο­δικό Charlie Hebdo στο Παρίσι υπήρξαν σινιάλα που δεν δια­βά­στη­καν. Η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή η πιο ασφαλής χώρα της Ευρώπης. Παρόλ’ αυτά είμαστε υπο­χρε­ω­μέ­νοι να εκπαι­δεύ­σουμε το προ­σω­πικό των νευ­ραλ­γι­κών υπη­ρε­σιών του κράτους προ­κει­μέ­νου να προ­λά­βουμε τυχόν γέννηση πυρήνων ρισο­σπα­στι­κο­ποί­η­σης”, δήλωσε αρμόδια πηγή στην εφη­με­ρίδα.

Από την πλευρά του, στέ­λε­χος της ΕΛ.ΑΣ. εξηγεί: “Προ­ε­τοι­μα­ζό­μα­στε με βάση το διεθνές γίγνε­σθαι. Βλέ­πουμε τι γίνεται γύρω μας, τι έγινε λάθος στο εξω­τε­ρικό. Τι μπο­ρούμε να προ­βλέ­ψουμε και να απο­τρέ­ψουμε στην Ελλάδα. Κάνουμε ανάλυση περι­στα­τι­κών. Εξε­τά­ζουμε συγκε­κρι­μένα περι­στα­τικά, όπως για παρά­δειγμα η τρο­μο­κρα­τική επίθεση στο σατι­ρικό περιο­δικό στο Παρίσι. Τελικός στόχος είναι η εκπαί­δευση να περάσει στις ακα­δη­μίες της ΕΛ.ΑΣ. Υπάρχει μία βιβλιο­γρα­φία με την οποία εκπαι­δεύ­ο­νται 10 πρόσωπα με περ­γα­μη­νές. Μέσα από τα σεμι­νά­ρια η ύλη θα εμπλου­τι­στεί και θα προ­κύ­ψουν συμπε­ρά­σματα για μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Τα απο­τε­λέ­σματα θα κατα­τε­θούν στα υπουρ­γεία Δημό­σιας Τάξης και Δικαιο­σύ­νης που θα απο­φα­σί­σουν το κατά πόσο πρέπει να νομο­θε­τη­θούν κάποιες από τις ειση­γή­σεις μας. Από τις ζυμώ­σεις προ­κύ­πτει πολι­τι­κής χρη­σι­μό­τη­τας γνώση”.

thetoc.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.