Τοπικές Ειδήσεις

Η αύξηση των κρουσμάτων, ανά περιοχή μετά το άνοιγμα των συνόρων-Δείτε για το Νότιο Αιγαίο

Πώς διαφοροποιήθηκαν τα δεδομένα μετά την 1η Ιουλίου οπότε και άνοιξαν τα σύνορα της Ελλάδας για πτήσεις του εξωτερικού. Πού καταγράφεται μεγάλη αύξηση στα κρούσματα, ποιες περιοχές έχουν την πρωτιά σε απόλυτους αριθμούς. Αναλυτικός πίνακας.

Κεντρική, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και Αττική, έχουν τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού από την 1η Ιουλίου, οπότε και άνοιξαν τα σύνορα της Ελλάδας για πτήσεις του εξωτερικού.

Αξιόλογη αύξηση παρατηρείται και σε άτομα με λοίμωξη από τον ιό, τα οποία δεν έχουν μόνιμη κατοικία στη χώρα μας.

Η σύγκριση από την 1η Ιουλίου έως και την Τρίτη, δείχνει πως ορισμένες περιοχές δοκιμάστηκαν περισσότερο, ενώ άλλες εμφανίζουν ποσοστά – ρεκόρ, χωρίς μεγάλο αριθμό κρουσμάτων.

Η μεγαλύτερη (ως ποσοστό) αύξηση, καταγράφεται στα Επτάνησα, όπου – μέσα σε δύο εβδομάδες – οι 15 λοιμώξεις εκτινάχθηκαν στις 40 (αύξηση 166,6%).

Η δεύτερη σε ποσοστό αύξηση (59%) αφορά το Νότιο Αιγαίο, όπου τα 22 κρούσματα της 1ης Ιουλίου έφτασαν σήμερα στα 35.

Σε απόλυτους αριθμούς, πάντως, την πρωτιά έχει η Κεντρική Μακεδονία, με 116 επιπλέον κρούσματα.

Ακολουθούν η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου (κυρίως λόγω της Ξάνθης) τα κρούσματα κορωνοϊού αυξήθηκαν κατά 95 σε δύο εβδομάδες.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για επιδείνωση στον μέσο όρο των ημερησίων κρουσμάτων που πλέον διαμορφώνεται στα 25 κρούσματα ανά ημέρα, από 16 π[ου ήταν πριν από μία εβδομάδα.

Σε ημερήσια βάση σημαντικός αριθμός κρουσμάτων είναι εισαγόμενα, και άλλα βρίσκονται διάσπαρτα ανά την Ελλάδα (Ξάνθη, Καστοριά, Αττική).

Η συρροή κρουσμάτων που είχε εντοπιστεί στην Ξάνθη, με επίκεντρο τον Εχίνο, μολονότι εξακολουθεί να παράγει νέα κρούσματα σε ημερήσια βάση δεν φαίνεται να έχει την ίδια ένταση με τον Ιούνιο.

Κρούσματα κορωνοϊού

Τα στοιχεία προέρχονται από την επίσημη ιστοσελίδα covid19.gov.gr. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένα πρακτικά προβλήματα: Ενώ τα σύνολα συμφωνούν με εκείνα που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ, το παραπάνω σύνολο της 1ης Ιουλίου δεν είναι 3.432 (όπως είχε ανακοινωθεί), αλλά 3.440. Το σύνολο, επίσης, στη διαφορά κρουσμάτων μεταξύ των δύο ημερομηνιών δεν είναι 450, αλλά 350…

Πηγή: iatronet.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου