Ξανά το ‘τιμόνι’ του ΠΡΟΤΟΥΡ ανέλαβε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, μετά και την σθεναρή άρνηση των ξενοδόχων να δεχτούν τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρη Τσίκκη σε αυτή την θέση.
Αυτό αποφασίστηκε κατά την χτεσινή συνεδρίαση του ΠΡΟΤΟΥΡ που πραγματοποιήθηκε σε σχετικά καλό κλίμα στο Δημαρχείο Ρόδου με την παρουσία του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, και του δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, ενώ συμμετείχαν ακόμη: η αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα παραλιών κ. Βασίλης Ψυλλάκης, ο αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης κ. Τέρης Χατζηϊωάννου, ο κ. Ευγένιος Κασσανής (παράταξη Καρίκη), ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Πόκκιας, η κα Ευαγγελία Παναή (παράταξη Υψηλάντη) και ο κ. Παναγιώτης Τοκούζης (πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Δωδεκανήσου και πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων).
Ο κ. Καμπουράκης φέρεται να ζήτησε να παραμείνει στην προεδρία ο δήμαρχος, ενώ ο κ. Χατζηδιάκος, εμφανίσθηκε συγκαταβατικός μετά τις τελευταίες εξελίξεις, επιμένοντας ότι ο ΠΡΟΤΟΥΡ πρέπει να συνεχίσει την λειτουργία του για την προβολή και διαφήμιση του νησιού της Ρόδου.
Πάντως το ζητούμενο παραμένει κατ’ αρχήν πώς θα εξασφαλιστεί η απαραίτητη χρηματοδότηση ώστε να συνεχίσει την λειτουργία του ο πάλαι ποτέ κραταιός Οργανισμός Προώθησης Τουρισμού της Ρόδου, ενώ η καταβολή των δεδουλευμένων τόσο για τους υπαλλήλους όσο και για τα οφειλόμενα προς ασφαλιστικούς οργανισμούς ΙΚΑ, Δ.Ο.Υ. κ.λπ. είναι ακόμη σε εκκρεμότητα.
Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει πάντως και την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου την προσεχή Δευτέρα, 17 Ιουλίου.
«Συμφωνήσαμε όλοι ότι πρέπει να παραμείνει ο ΠΡΟΤΟΥΡ και να λειτουργήσει. Ο δήμαρχος θα ηγηθεί και πάλι του ΠΡΟΤΟΥΡ, παραμένοντας στην προεδρία. Στόχος της δημοτικής αρχής, είναι να συνεχίσει να λειτουργεί ο Οργανισμός, αλλά να λειτουργεί υπέρ του νησιού για την προβολή και διαφήμισή του, και όχι μόνον για μια ομάδα συγκεκριμένη» δήλωσε στην ‘δ’ ο κ. Ψυλλάκης.
Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίσθηκε να προχωρήσουν στην ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, που θα επανακαθορίσει την πορεία και την λειτουργία του Οργανισμού.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στην αντιπροεδρία θα οριστεί η αντιδήμαρχος κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ενώ ταμίας ενδέχεται να είναι ο ίδιος ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης και αναπληρωτής ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Πόκκιας.
Στόχος του δημάρχου πάντως, όπως ο ίδιος φέρεται να επανέλαβε, είναι να ενεργοποιηθούν για την σωστή λειτουργία του ΠΡΟΤΟΥΡ όλοι οι τοπικοί φορείς, κοινωνικοί εταίροι, σωματεία κ.λπ. καθώς πρέπει να ξαναβρεί τον δρόμο του και να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ