Οι εξελίξεις μετά την θετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το Φράγμα Γαδουρά και ο προγραμματισμός από εδώ και στο εξής στο ζήτημα της υδροδότησης του νησιού, κυριάρχησαν στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου και της παράταξης της πλειοψηφίας που πραγματοποιήθηκαν χτες αργά το μεσημέρι.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο επικεφαλής της παράταξης και δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις, ενώ έθεσε «επί τάπητος» το ζήτημα με την επαιτεία και την ανυπόφορη κατάσταση που επικρατεί στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Αποφασίστηκε ο Δήμος Ρόδου να απευθυνθεί στον αρχηγό της ΕΛΑΣ και να ζητήσει την αρωγή του για την αντιμετώπιση του ζητήματος με την επαιτεία και τους ΡΟΜΑ, παράλληλα με την παρέμβαση του εισαγγελέα.
Στην ίδια συνεδρίαση έγινε ενημέρωση για τα έργα που θα θέσει σε προτεραιότητα η δημοτική αρχή προς ένταξη στο αναπτυξιακό πρόγραμμα –προεξάρχουσας της Ροδιακής Έπαυλης και του Ροδινιού- ενώ ξεκαθαρίστηκε ότι στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας, θα τεθεί προς ψήφιση η προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου για το Φράγμα Γαδουρά η οποία «είναι απαραίτητο να περάσει άμεσα για να προχωρήσει», όπως ειπώθηκε. Μάλιστα, η απόφαση είναι σχεδόν έτοιμη ώστε να ανέβει γρήγορα στην ‘Διαύγεια’ για να προλάβουν να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση.
Επιπροσθέτως, αυτό που ξεκαθαρίστηκε στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της παράταξης της πλειοψηφίας είναι ότι θα επαναπροσληφθούν κανονικά με συμβάσεις από 1η Αυγούστου 2017 έως 31 Μαρτίου 2018, ΟΛΟΙ οι απολυμένοι συμβασιούχοι στην καθαριότητα (130 περίπου τον αριθμό) χωρίς καμία εξαίρεση.
Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση διεξήχθη σε καλό κλίμα, ενώ έντονος ήταν ο προβληματισμός για το ζήτημα της ανεξέλεγκτης επαιτείας και τους ΡΟΜΑ που εκθέτει το νησί μας και πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ