Ως ψευδή και συκοφαντικά χαρακτηρίζει επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται στην Μεσαιωνική Πόλη, τα διαλαμβανόμενα σε εξώδικη πρόσκληση – δήλωση και διαμαρτυρία που του απηύθυνε ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος, για μεταξύ τους επεισόδιο την 17η Ιουνίου 2017.
Ο επιχειρηματίας απέστειλε συγκεκριμένα στον ανεξάρτητο περιφερειακό σύμβουλο εξώδικη απάντηση, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του κ. Δήμου Μουτάφη στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
«Στις 7-7-2017 μου κοινοποιήθηκε η από 27-6-2017 εξώδικος δήλωσή σας, με την οποία αφού εξιστορείτε ένα ευφάνταστο ιστορικό, σπεύδετε να με κατηγορήσετε ως δήθεν υβριστή σας, ενώ επιπλέον δεν διστάζετε εγγράφως να αφήσετε υπόνοιες ότι εγώ είμαι άτομο που μπορεί να βλάψει με εγκληματικό τρόπο τη σωματική ακεραιότητα υμών και της οικογένειάς σας. Επί της ανωτέρω εξωδίκου δηλώσεώς σας, την οποία γνωστοποιήσατε σε ευρύ κύκλο προσώπων, με αποτέλεσμα όλο το νησί να αναφέρεται σε αυτή, σας απαντώ τα ακόλουθα:
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, το βράδυ της 17ης Ιουνίου 2017, εσείς ήσασταν αυτός που επισκέφθηκε το κατάστημά μου και χωρίς να έχετε οποιοδήποτε δικαίωμα και φυσικά χωρίς να έχετε οποιαδήποτε αρμοδιότητα (έχοντας αναγάγει εαυτό σε μέτρο επιχειρηματικής και εμπορικής ηθικής), στηλιτεύσατε τον τρόπο λειτουργίας και τη νομιμότητα αυτού. Φυσικά εγώ ουδέποτε απευθύνθηκα σε εσάς με τις φράσεις που χρησιμοποιήσατε, τουναντίον με έντονο ύφος, ανάλογο των όσων προηγουμένως μου είχατε πει, σας ζήτησα να αποχωρήσετε από το κατάστημά μου. Πραγματικά δεν μπορώ να αντιληφθώ τον λόγο σύνταξης της εξωδίκου δηλώσεώς σας, τη στιγμή που εσείς ήρθατε στο κατάστημά μου, εσείς αρχίσατε χωρίς λόγο να εκφέρετε άποψη και γνώμη για τον τρόπο λειτουργίας αυτού και εσείς αρχίσατε να μου μιλάτε με τρόπο που δεν αρμόζει στην εμπορική και επιχειρηματική μου δραστηριότητα, ενώπιον μάλιστα των θαμώνων του καταστήματός μου.
Τέλος αναφορικά με τα όσα αναφέρετε στην τελευταία παράγραφο της δηλώσεώς σας, σχετικά με την «απευκταία περίπτωση όπου θα σας συμβεί κάτι κακό» και «τις υποψίες που θα βαραίνουν εμένα», είναι προφανές ότι αυτά αρκούν για να στοιχειοθετήσουν εις βάρος σας το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, παρουσιάζοντας με ως άνθρωπο του υποκόσμου, με εγκληματική δραστηριότητα, είχατε δε την αφέλεια να κοινοποιήσετε ένα τέτοιο έγγραφο στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου. Για το λόγο αυτό σας καλώ όπως διευκρινίσετε εγγράφως, τόσο σε εμένα, όσο και στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, τι ακριβώς εννοείτε με την εν λόγω φράση σας, άλλως θα κινηθώ νομικά, προς διασφάλιση κάθε νόμιμου συμφέροντός μου και φυσικά προς αποζημίωσή μου από τη συκοφαντική δυσφήμιση που μου επέφερε η εν λόγω φράση».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ