Τοπικές Ειδήσεις

Ξεπέρασαν τις 70.000 οι εμβολιασμοί στη Ρόδο – Δύο κρούσματα στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου

Περισσότεροι από 70.000 εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο, ενώ σχεδόν 35.000 άτομα έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Οι ρυθμοί των εμβολιασμών στη Ρόδο έχουν υποχωρήσει το τελευταίο διάστημα, λόγω της μικρής συμμετοχής των πολιτών στην εμβολιαστική εκστρατεία με αποτέλεσμα η εμβολιαστική κάλυψη να απέχει σημαντικά από τα επιθυμητά ποσοστά.
Χθες μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο από το μέγα εμβολιαστικό κέντρο της Ρόδου το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson και πραγματοποιούνται πλέον 100 εμβολιασμοί ημερησίως.
Στο μέγα εμβολιαστικό κέντρο στην Καλλιθέα, οι εμβολιασμοί γίνονται πλέον μόνο με το σκεύασμα της Pfizer και φθάνουν έως και τους 700 περίπου ημερησίως με στόχο να αυξηθούν, ανάλογα πάντα με την ανταπόκριση των πολιτών.
Παράλληλα, ο αριθμός των κρουσμάτων στη Ρόδο είναι σταθερός και φθάνει έως και τα 8 με 10 κρούσματα ημερησίως, ενώ στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται οκτώ άτομα με κορωνοϊό χωρίς να εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία η κατάσταση της υγείας τους.
Όσον αφορά στα θετικά κρούσματα, πρόκειται συνήθως για ασυμπτωματικούς ασθενείς οι οποίοι διαπιστώνουν ότι είναι θετικοί στον ιό έχοντας υποβληθεί σε αυτοδιαγνωστικό τεστ καθώς ανήκουν στις κατηγορίες πολιτών, οι οποίοι προβλέπεται να επιβάλλονται σε self tests.
«Κάνουμε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς που θα επιτρέψουν την αύξηση των εμβολιασμών και θα περιορίσουν τις τυχόν ανασφάλειες και την αγωνία του κόσμου. Πλέον έχουμε στη Ρόδο τρία από τα τέσσερα εμβόλια που υπάρχουν στην Ελλάδα και διαθέτουμε όλες τις απαιτούμενες δομές για την διευκόλυνση των εμβολιασμών.
Γενικότερα όλες οι συνθήκες για την αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών είναι ευνοϊκές, λείπει απλά η καλή θέληση από την πλευρά των πολιτών», δήλωσε στη «δ» ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, Γρηγόρης Ρουμάνης, σημειώνοντας παράλληλα ότι είναι αναγκαία η τήρηση των μέτρων προστασίας

Δύο κρούσματα στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου
Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, βρέθηκαν δύο υπάλληλοι του λογιστηρίου του Δήμου Ρόδου θετικοί στον κορωνοϊό.
Έπειτα από τον εντοπισμό των κρουσμάτων ακολούθησαν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου