Ειδήσεις

ΗΠΑ, Ρωσία και Τουρκία, «πρωταθλήτριες» σε αύξηση αφίξεων στην Ελλάδα στο Α’ 4μηνο

Υψηλά ποσοστά αύξησης αφίξεων στο πρώτο 4μηνο του 2018, στην Ελλάδα, σημείωσαν οι τουρίστες από ΗΠΑ, Ρωσία και Τουρκία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το money-tourism.gr, και αφορούν όλα τα ελληνικά αεροδρόμια.

Στον πίνακα που ακολουθεί, αναφέρονται οι χώρες για τις οποίες έχουν δοθεί αναλυτικά στοιχεία από ΔΑΑ,Fraport και ΥΠΑ, οι αφίξεις στο αεροδρόμια Αθηνών αφορούν αποκλειστικά σε μόνιμους κατοίκους των αναφερόμενων χωρών, ενώ οι αφίξεις στα περιφερειακά αεροδρόμια αφορούν στο σύνολο των επιβατών που αφίχθησαν με πτήσεις προερχόμενες από τις χώρες αυτές.

Πιο αναλυτικά, ποσοστό αύξησης 64,6% εμφανίζουν στο πρώτο τετράμηνο του 2018, οι αφίξεις από τις ΗΠΑ και ακολουθούν με 42,4% οι αφίξεις από τη Ρωσία και με 40,3% οι αφίξεις από την Τουρκία, σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017.

Σε απόλυτα μεγέθη, μακράν πρώτοι με 433.977 αφίξεις, αλλά και σημαντική αύξηση 28,3% βρίσκονται οι Γερμανοί, ακολουθούμενοι από τους Άγγλους με 250.635 αφίξεις και ποσοστιαία αύξηση 14,6%, ενώ στην τρίτη θέση βρίκονται οι Κύπριοι με 173.918 αφίξεις και ποσοστιαία αύξηση 7,4%.

Συνολικά στο πρώτο 4μηνο, αφίχθηκαν στα ελληνικά αεροδρόμια 2,19 εκ. τουρίστες, σημειώνοντας αύξηση 18,5%, σε σχέση με το περυσινό 4μηνο.

Δείτε τα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία:

afixis
money tourism

.Διαβάστε περισσότερα στο money-tourism.gr

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου