Ειδήσεις

Αναβλήθηκε και η δεύτερη αγωγή αστικής ευθύνης για τις φονικές πλημμύρες του 2013

Για την 18η Απριλίου 2019 αναβλήθηκε χθες από το Α’ Τμήμα του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου, η εκδίκαση της δεύτερης αγωγής αστικής ευθύνης του Δημοσίου από οικείους αδικοχαμένου στην φονική πλημμύρα του Νοεμβρίου του έτους 2013 στην Κρεμαστή.
Θυμίζουμε ότι η πρώτη αγωγή υποβλήθηκε αρμοδίως από 8 οικείους της αδικοχαμένης εκπαιδευτικού Αναστασίας Κατσαρού του Ιωάννη έχει αναβληθεί για την 14η Ιανουαρίου 2019.
Χθες ενώπιον του Δικαστηρίου ο Δήμος Ρόδου, που δεν έχει υποβάλει φάκελο για την υπόθεση, ζήτησε την αναβολή της και τον προσδιορισμό της την 14η Ιανουαρίου 2019 προκειμένου οι δύο υποθέσεις να συνεκδικαστούν.
Η πρόεδρος της έδρας χορήγησε την αναβολή ελλείψει φακέλου με τις απόψεις του Δήμου Ρόδου αλλά κατέστησε σαφές ότι δεν χωρεί συνεκδίκαση των δύο αγωγών αφού χρεώθηκαν σε διαφορετικά τμήματα του ίδιου δικαστηρίου.
Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο έχουν προσφύγει η χήρα και ο γιος, του Κωνσταντίνου Αργυρόπουλου του Γεωργίου κατά του Δήμου Ρόδου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Ελληνικού Δημοσίου, όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Υπουργό Οικονομικών.
Ο Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος καθώς και η Αναστασία Κατσαρού, παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά του Κρεμαστενού ποταμού με αποτέλεσμα να χαθούν σύντομα τα ίχνη τους.
Η Αναστασία Κατσαρού αγνοείτο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της 23ης-11-2013, οπότε και βρέθηκε νεκρή στην παραλία της Κρεμαστής με αιτία θανάτου τον πνιγμό λόγω εισρόφησης ύδατος.
Ο Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος αγνοείτο μέχρι τις 25-11-2013, οπότε και βρέθηκε νεκρός στην Τουρκία σε κατάσταση προχωρημένης σήψης με αιτία θανάτου τον πνιγμό.
Οι ενάγοντες διεκδικούν αποζημίωση συνολικού ύψους 1 εκατ. ευρώ.
Την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. Ιωάννα Βολονάκη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου