Ειδήσεις

WTTC: Ισχυρός συντονισμός και συνεργασία σε ολόκληρη την Ευρώπη για επανεκκίνηση του τουρισμού

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), στηρίζει τη νέα πρωτοβουλία της ΕΕ που στοχεύει να βοηθήσει στην επανεκκίνηση των καλοκαιρινών διακοπών σε ολόκληρη την Ευρώπη το 2020 και μετά.

Η δέσμη μέτρων για τον τουρισμό και τις μεταφορές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει σχεδιαστεί για να εξασφαλίσει μια συντονισμένη προσέγγιση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να διευκολύνει τα περιοριστικά μέτρα και να αποκαταστήσει την κινητικότητα.

Η κίνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να ανακοινώσει μια σταδιακή επανεκκίνηση των ταξιδιών σε όλη την Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια και την υγεία των ταξιδιωτών και όσων εργάζονται στον τομέα Ταξίδια και Τουρισμός.

Η πρωτοβουλία ακολουθεί μια παρόμοια προσπάθεια της WTTC, η οποία αντιπροσωπεύει τον παγκόσμιο ιδιωτικό τομέα Travel & Tourism, ο οποίος την Τρίτη ξεκίνησε παγκόσμια πρωτόκολλα «Safe Travel» για ταξίδια στο «νέο κανονικό».

Η Gloria Guevara , Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του WTTC σχολιάζει:

«Είμαστε ικανοποιημένοι που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει τη στρατηγική σημασία του τομέα Ταξίδια και Τουρισμός, όχι μόνο για την ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά και για την ενίσχυση των θέσεων εργασίας. Η πρωτοβουλία της αναγνωρίζει ότι ο τομέας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, η οποία χρειάζεται μακροπρόθεσμη πορεία προς την ανάκαμψη.

«Το WTTC βρίσκεται σε συνεχείς συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ενθαρρύνουμε όλα τα κράτη μέλη να ακολουθήσουν αυτές τις σημαντικές κατευθυντήριες γραμμές. Ο ισχυρός συντονισμός και η συνεργασία σε ολόκληρη την Ευρώπη θα αποφύγουν μονομερή και κατακερματισμένα μέτρα που θα οδηγούσαν μόνο σε σύγχυση και αναστάτωση για τους ταξιδιώτες και τις επιχειρήσεις.

«Υποστηρίζουμε πλήρως τη στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις καραντίνες και συμφωνούμε ότι αυτά δεν θα πρέπει να είναι απαραίτητα, εάν υπάρχουν κατάλληλα και αποτελεσματικά μέτρα περιορισμού στα σημεία αναχώρησης και άφιξης για πτήσεις, πλοία, κρουαζιέρες, οδικές και σιδηροδρομικές μεταφορές. Προτρέπουμε τα κράτη μέλη να μελετήσουν προσεκτικά πριν αποφασίσουν εάν οι αφίξεις πρέπει να απομονωθούν, καθώς αυτό θα αποτελούσε σημαντικό αποτρεπτικό μέσο για να ταξιδέψουν και να θέσουν αυτές τις χώρες σε ανταγωνιστικό μειονέκτημα. Καλούμε τις κυβερνήσεις να βρουν εναλλακτικές λύσεις αντί να διατηρήσουν ή να εισαγάγουν μέτρα καραντίνας άφιξης, ως μέρος των μεταποδημικών περιορισμών ταξιδιού. Μόλις ένας ταξιδιώτης δοκιμαστεί και επιβεβαιωθεί ότι είναι ασφαλές να ταξιδέψει, δεν πρέπει να απαιτούνται περαιτέρω περιορισμοί όπως οι καραντίνες.

«Η έρευνά μας δείχνει ότι τουλάχιστον 6,4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας επηρεάζονται σε ολόκληρη την ΕΕ και για να σωθούν αυτές οι θέσεις εργασίας και να προστατευθούν τα προς το ζην εκατομμυρίων ανθρώπων, πρέπει να μάθουμε από το παρελθόν και να διασφαλίσουμε μια συντονισμένη προσέγγιση μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

«Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και να υποστηρίζουμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συγκεκριμένα τον Επίτροπο Breton και την ομάδα του, για τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου και καινοτόμου τομέα Ταξίδια και Τουρισμός»

Τα πρωτόκολλα «Ασφαλής Ταξίδια» του WTTC, περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα νέων παγκόσμιων μέτρων για την επανεκκίνηση του τομέα, μέτρα που έχουν σχεδιαστεί για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των καταναλωτών, ώστε να μπορούν να ταξιδεύουν με ασφάλεια μόλις αρθούν οι περιορισμοί.

Πηγή: tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου