Σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ καταδικάστηκε χθες από το Tριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων ένας 25χρονος Αλβανός, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών.
Η έφεση του ανωτέρω κατά της πρωτόδικης καταδίκης του απορρίφθηκε από το δικαστήριο ως ανυποστήρικτη, ενώ αθώοι είχαν κριθεί στην ίδια υπόθεση ένας 47χρονος ομοεθνής του και δύο ημεδαποί ηλικίας 45 και 35 ετών, από τον πρώτο βαθμό.
Μετά από πληροφορίες που περιήλθαν στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, που ήθελαν τον πρώτο να κατέχει μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, τις οποίες διακινούσε σε τοξικομανείς της Ρόδου από την περιοχή της Παστίδας, τέθηκε η κατοικία του υπό παρακολούθηση.
Βραδινές ώρες της 26ης Απριλίου 2015, ο πρώτος αναχώρησε από την οικία του πεζός με κατεύθυνση προς το κέντρο της Παστίδας. Μετά από λίγα λεπτά και ενώ περίμενε στην άκρη του οδοστρώματος, τον πλησίασε αυτοκίνητο με οδηγό τον τέταρτο και συνοδηγό τον τρίτο.
Οι αστυνομικοί επενέβησαν και τους συνέλαβαν.
Κατόπιν σωματικής έρευνας που τους έγινε, στην κατοχή του πρώτου βρέθηκαν, ένα κινητό τηλέφωνο και μια αυτοσχέδια συσκευασία από αλουμινόχαρτο, με κοκαΐνη μικτού βάρους 6 γραμμαρίων.
Επίσης στην κατοχή του τρίτου βρέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 380 ευρώ.
Στη συνέχεια οι αστυνομικοί μετέβησαν στην πολυκατοικία, όπου διέμενε ο πρώτος και εκεί βρέθηκαν ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 232,8 γραμμαρίων, συσκευασμένη σε 26 «φιξάκια», μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και μία αυτοσχέδια συσκευασία από αλουμινόχαρτο με υπολείμματα καφέ, η οποία περιείχε, σε προγενέστερο χρόνο, κοκαΐνη.
Κατά τη διενέργεια της έρευνας στο διαμέρισμα του πρώτου εμφανίστηκε ο δεύτερος. Ακολούθησε έρευνα στο διαμέρισμα του δεύτερου για το οποίο είχε κλειδί ο πρώτος και εκεί βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.245 ευρώ.
Σε διαμέρισμα στο ισόγειο της πολυκατοικίας, στο οποίο, όπως προέκυψε, είχε πρόσβαση ο δεύτερος βρέθηκαν, μία αυτοσχέδια κενή πλαστική συσκευασία στην οποία είχε συσκευαστεί ηρωίνη, ένα ψαλίδι με υπολείμματα ηρωίνης και ποσότητα ηρωίνης καθαρού βάρους 1 γραμμαρίου.
Οπως προέκυψε από τα κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στην κατοχή του πρώτου και του τρίτου, πραγματοποιήθηκαν μεταξύ τους τηλεφωνικές κλήσεις.
Ο πρώτος κατηγορούμενος προανακριτικώς όμως είχε ομολογήσει ότι ενεργούσε ως “βαποράκι” ενός ομοεθνούς του, ονόματι «Νίκος», ο οποίος τον στρατολόγησε στην Αθήνα.
Υποστήριξε ότι του είχε παραδώσει 250 γραμμάρια κοκαΐνης μέσω μιας γυναίκας και πώλησε περίπου 35 γραμμάρια κοκαΐνης.
Ο δεύτερος κατηγορούμενος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τα ναρκωτικά.
Είπε ότι ο πρώτος μίσθωσε ένα διαμέρισμα στην πολυκατοικία  όπου διέμενε και επειδή δεν ήταν έτοιμο, τον φιλοξένησε. Τον γνώρισε στην Παστίδα και όπως ισχυρίστηκε, επειδή ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας του αναθέτει εργασίες στα διαμερίσματα έχει κλειδιά γι’ αυτά.
Οι δύο ημεδαποί αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση.
-Σήμερα στο μεταξύ θα απολογηθεί ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου ένας 33χρονος Ροδίτης κατηγορούμενος για παραλαβή και κατοχή ναρκωτικών από υπότροπο.
Την 10η Μαΐου 2018 και περί ώραν 13.30 πραγματοποιήθηκε έλεγχος από λιμενικούς σε αποθήκη μεταφορικής εταιρείας στην λεωφόρο Ρόδου – Καλλιθέας με την συνδρομή σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών και εντοπίστηκε ένα δέμα που περιείχε ναρκωτικά
Την 14.00 ώρα της ίδιας ημέρας ο 33χρονος παρέλαβε το δέμα και σε έλεγχο που έγινε εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένη μια συσκευασία με 108 γραμμάρια ηρωίνης.
Ο κατηγορούμενος, που έχει απασχολήσει ακόμη 3 φορές τις αρχές σε υποθέσεις ναρκωτικών, τόνισε ότι είναι χρήστης ναρκωτικών επί 20ετία και ότι αποφυλακίστηκε προ ενάμιση μήνα από τις φυλακές,
Υποστήριξε ότι παρέλαβε τα ναρκωτικά για λογαριασμό ενός γνωστού του, τον οποίο και κατονόμασε προκειμένου να εξασφαλίσει την δόση του.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ