Ειδήσεις

Oι 42 υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές

Τους 42 υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα «ενωτικό και ανανεωτικό ψηφοδέλτιο» ενώ, για την πορεία της χώρας υπογράμμισε ότι «οι προφήτες της καταστροφής στέκονται αμήχανοι μπροστά στα επιτεύγματα της Ελλάδας».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σημασία έχει «το τι σηματοδοτούμε σε αυτή την κρίσιμη πολιτική μάχη, με ποιους το σηματοδοτούμε κα το γεγονός ότι αυτή τη φορά, το ποιοι θα μας εκπροσωπήσουν στη Βουλή, θα το αποφασίσει με την ψήφο του το εκλογικό σώμα της χώρας. Αυτό το τελευταίο είναι ήδη μια μεγάλη πολιτική τομή, πρωτοβουλία της κυβέρνησης μας, την οποία χαιρέτησαν όλες οι πολιτικες δυνάμεις που θέλουν την ανανέωση του τόπο. Με περισσότερες επιλογές για το λαό και συμμετοχή του ίδιου του λαού, δηλαδή με περισσότερη δημοκρατία».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «οι μόνοι που στάθηκαν απένταντι σε αυτή την πρωτοβουλία είναι εκείνοι που θέλουν την πολιτική ζωή κλειστή στους νέους, να την διαχειρίζεται το παλαιοκομματικό σύστημα και τα κυκλώματα. Αυτά τέλειωσαν», προσθέτοντας:

«Η εντολή που μας έδωσε ο λαός τον Ιούνιο του 2012 ήταν σαφής: να κρατήσουμε τη χώρα στο ευρώ και να τη βγάλουμε από την κρίση. Να βάλουμε τα θεμέλια για να μπει τέλος στην κρίση. Να ανοίξουμε το δρόμο για μακροχρόνια ανάπτυξη σε στέρεες βάσεις, και για την αποκατάσταση των αδικιών του μνημονίου. Δυο χρόνια αργότερα κάνουμε απολογισμό: Αποτρέψαμε την έξοδο από το ευρώ, πιάσαμε τους στοχους, βγάλαμε πλεόνασμα, δίνουμε κοινωνικό μέρισμα, βγήκαμε στις αγορές. Σήμερα η έκδοση τρίμηνων εντόκων γραμματείων του δημοσίου έπεσε στο 2,45%. Μιλάμε για 15 δισ. ευρώ του βραχυχρόνιου δανεισμού μας. Γι’ αυτό μιλάνε όλοι για θεαματική επάνοδο της Ελλάδας στις αγορές».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «έχουμε μπροστά μας την οριστική τακτοποιήση της βιωσιμότητας του χρέους, φέτος αρχίζει η ανάπτυξη, ήδη μειώνεται η ανεργία. Έχουν να γίνουν πολλά, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι έχει βελτιωθεί η εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη, ότι αλλάζει η ψυχολογία μέσα στην Ελλάδα, ότι γυρίζει το καράβι της οικονομίας».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «κάποιοι κάνουν ό,τι μπορούν για να μην πιάσουν τόπο οι θυσίες του λαού. Θέλουν κι άλλο πόνο; Θέλουν να αρχίσουμε από την αρχή; Τώρα που πιάσαμε τον κάβο θέλουν να μας γυρίσουν πίσω. Δεν θα τους αφήσουμε, δεν θα τους περάσει. Θέλουμε αυτούς που αμφισβητούν την ευρωπαϊκή ένταξη της χώρας; Θέλουμε εκίνους που τσακώνονται μεταξύ τους για το αν θα μείνει η χώρα στο ευρώ; Θέλουμε τους νοσταλγούς των ελλειμμάτων; Όχι. Θέλουμε την ελλάδα που κερδίζει το στοίχημα της σταθεροποίησης και της ανάπτυξης. Θέλουμε εκείνους που ζητάνε να σκίσουν τα παλιά μνημόνια και να φέρουν καινούρια; Όχι. Θέλουμε να μείνουμε κολλημένοι στο τέλμα επειδή κάποιοι δεν θέλουν ή δεν αντέχουν τις μεταρρυθμίσεις; Όχι. Θελουμε να ολοκληρωθούον οι μεταρρυθμίσεις για να γίνει η πατρίδα μας μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «εμείς θελουμε να βγουμε από τα μνημόνια μία και καλή».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «στις εκλογές διακυβεύεται το πώς θα εκπροσωπηθεί η πατρίδα μας στην Ευρώπη. Ποια Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί; Η Ελλάδα που κερδίζει το στοίχημα της ανάπτυξης ή η χώρα που εκλιπαρεί και πάλι για δανεικά; Αυτό είναι το μήνυμα. Πρέπει ο καθένας να σκεφτεί ποια Ελλάδα θέλει και να αποφασίσει» και σημείωσε:

Τα πρόσωπα που επιλέξαμε και μας έκαναν την τιμή να δεχτούν είναι μήνυμα προς την κοινωνία. Όλα τα πρόσωπα είναι ένα κομμάτι της Ελλάδας και συνθέτουν ένα ψηφοδέλτιο ενωτικό και ανανεωτικό. Ενωτικό για την παράταξη και την κοινωνία.

Υπάρχουν και πρόσωπα που σήμερα στρατεύονται μαζί μας για πρώτη φορά δείχνοντας ότι οι ιδέες μας περνούν τα στενά κομματικά όρια. Καλύτερη ανανέωση είναι εκείνη που συνδυάζει νέα πρόσωπα από τη μια και πρόσωπα εμπειρίας παό την άλλη.

Στην πορεία για τις ευρωεκλογές θα μιλήσουμε για αυτό που δεν μπορούν να μιλήσουν οι προφήτες της καταστροφής, που στέκονται αμήχανοι μπροστά στα επιτεύγματα του ελληνικού λαού, όχι της κυβέρνησης.

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ:

-Αμυράς Γιώργος, δημοσιογράφος
-Ανέστης Γεώργιος, γγ της ΠΑΣΕΓΕΣ,
-Βασιλειάδης Αναστάσιος,
-Βόζενμπεργκ Ελίζα, δικηγόρος,
-Γιαννόπαπα- Κατριβάνου Χριστίνα, μηχανολόγος- μηχανικός,
-Δαββέτας Δημοσθένης, ποιητής συγγραφέας και ζωγράφος,
-Δημητρίου Λευτέρης, γεωπόνος,
-Δημοσχάκης Αναστάσιος, πρώην αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας,
-Ζαγοράκης Θεόδωρος, διεθνής ποδοσφαιριστής και αρχηγός της Εθνικής στο Euro 2004,
-Ζαφειρόπουλος Γρηγόρης, δικηγόρος, πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου,
-Καλαντζάκου- Τσατσαρώνη Ιωάννα, δικηγόρος,
-Καραγεωργίου Δημήτριος, φαρμακοποιός,
-Καρακοστάνογλου Βενιαμίν καθηγητής στο ΑΠΘ, διεθνολόγος,
-Καραλευθέρης Παντελής, εργοδηγός- ηλεκτρολόγος στην ΔΕΗ,
-Καράνταης Ηλιας του Φαικ, δάσκαλος τουρκικής και αγγλικής γλώσσας,
-Κεφαλογιάννης Μανώλης, βουλευτής και πρώην υπουργός,
-Κορκίδης Βασίλης, πρόεδρος της Ένωσης Εμπορικών Συλλόγων,
-Κράτσα Ρόδη, ευρωβουλευτής,
-Κιμπαρίδης Γεώργιος, έμπορος,
-Κυρανάκης Κωνσταντίνος, πρόεδρος της νεολαίας του ΕΛΚ,
-Κύρτσος Γιώργος, δημοσιογράφος και εκδότης,
-Κώτσηρας Γιώργος, δικηγόρος,
-Λιούτας Αθανάσιος, αγρότης γεωπόνος,
-Μαυρομάτης Μανώλης, δημοσιογράφος πρώην ευρωβουλευτής,
-Μομφεράτος Γιώργος, χρηματοοικονομικός σύμβουλος γιος του δολοφονηθέντος Νίκου Μομφεράτου,
-Μουζάλα Έλενα, πιανίστα και καθηγήτρια πιάνου,
-Μουσουρούλης Κωστής, βουλευτής και πρώην υπουργός Ναυτιλίας,
-Ξαρχάκος Σταύρος, μουσικοσυνθέτης,
-Παναγιωτοπούλου Πηνελόπη, παιδαγωγός,
-Πέππας Νίκος, ολυμπιονίκης στους παραολυμπιακούς,
-Πικρού- Μωραϊτάκη Ελευθερία, σύμβουλος επενδύσεων,
-Ράγιου Νατάσσα, δημοσιογράφος, πρώην βουλευτής,
-Ράπτη Ζωή, δικηγόρος,
-Σπυράκη Μαρία, δημοσιογράφος,
-Στεργίου Νικόλαος, αγρότης,
-Στεφανάδης Χριστόδουλος, καθηγητής καρδιολογίας,
-Τάσιος Γρηγόριος, ξενοδόχος,
-Τζαβέλλα Νίκη, ευρωβουλευτής,
-Τομαή- Κωνσταντοπούλου Φωτεινή, αρχαιολόγος λογοτέχνης,
-Χαλιλοπούλου Χριστίνα,
-Χατζηνάσιου Μαρία, μέλος του ΔΣ του Φεστιβάλ Αθηνών,
-Χολέβας Κωνσταντίνος, αρχισυντάκτης του περιοδικού Εκκλησία.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/342983/oi-42-ypopshfioi-ths-neas-dhmokratias-gia-tis-eyrwekloges#ixzz2yxeGhYwj

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου