Ρεπορτάζ

Διεκόπη για τον Μάρτιο η δίκη για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

Μέσα σε εκρηκτικό κλίμα ξεκίνησε και διεκόπη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών έπειτα από αίτημα της υπεράσπισης, η εκδίκαση της υπόθεσης της άγριας σεξουαλικής κακοποίησης και δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη.
Η υπόθεση εκφωνήθηκε και το δικαστήριο προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων με παρόντα στο εδώλιο μόνο τον έναν, τον ελληνικής καταγωγής, κατηγορούμενο και απόντα τον συγκατηγορούμενό του αλβανικής καταγωγής.
Η υπεράσπιση του Αλβανού κατηγορούμενου ζήτησε διακοπή της δίκης καθώς ο ένας συνήγορός του διορίστηκε πρόσφατα από τον 22χρονο και είπε πως θέλει χρόνο για να μελετήσει τη δικογραφία.
Με την αποδοχή του αιτήματος από το δικαστήριο, το οποίο όρισε την επόμενη δικάσιμο στις 10 Μαρτίου, προκλήθηκε μεγάλη ένταση από τους γονείς του θύματος που οργισμένοι φώναζαν πως οι κατηγορούμενοι τους εμπαίζουν.
Η μητέρα της Ελένης, Κούλα Τοπαλούδη, σε έξαλλη κατάσταση φώναζε ότι με την τακτική της υπεράσπισης οι ίδιοι ταλαιπωρούνται με τα συνεχή ταξίδια από το Διδυμότειχο, όπου κατοικούν, στην Αθήνα.
«Αφήσαμε το παιδί μας και μας λέτε να έρθουμε πάλι από το Διδυμότειχο, κτήνη! Να ψοφήσεις ρε! Καρκίνε! Γουρούνια απάνθρωπα είστε! Από τον Θεό να το βρείτε. Θα σας κάψω όλους», φώναξε η Κούλα Τοπαλούδη, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό από την πλευρά των κατηγορουμένων και ζητώντας να της πληρώσουν τα έξοδα για να κατέβει στην Αθήνα.
Δίπλα στην οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη ήταν χθες η Άννα Ψαράκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε το καλοκαίρι στη Φολέγανδρο, καθώς και η Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς, που δολοφονήθηκε το 2019 στη Μυτιλήνη από τον εν διαστάσει σύζυγό της.
Στο δικαστήριο βρέθηκε μόνο ο Ροδίτης κατηγορούμενος, ο οποίος να σημειωθεί πως ζήτησε να επιλέξει αυτός τους ενόρκους κι όχι ο συνήγορός του, κάτι που τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια δεν έχει ξανασυμβεί.
Ο κατηγορούμενος εξαίρεσε 3 άνδρες.
Στο μεταξύ αίσθηση προκάλεσε ρεπορτάζ που αφορά σε έρευνα που διενεργήθηκε μετά από μηνύματα προς την οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη από άγνωστο πρόσωπο που ισχυρίστηκε ότι είχε δολοφονηθεί κι άλλη γυναίκα στο ίδιο σπίτι προ 9ετίας!!
Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα το iEidiseis και σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν στη Δικαιοσύνη οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, Γιάννης και Κούλα, 18 ημέρες μετά τον βιασμό και τη δολοφονία του παιδιού τους, στις 28 Νοεμβρίου 2018, έλαβαν μήνυμα στο Facebοok από άγνωστη γυναίκα, ρωσικής καταγωγής, η οποία ισχυριζόταν ότι, στο ίδιο σπίτι στην περιοχή Πεύκους, που δολοφονήθηκε το παιδί τους, είχε δολοφονηθεί και μιά άλλη γυναίκα, το 2009!
Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε το ζεύγος Τοπαλούδη, η άγνωστη, ρωσικής καταγωγής, η οποία στο προφίλ της στο facebook εμφανιζόταν με το όνομα Elena Zamud……a (τα στοιχεία στη διάθεσή μας), επικοινώνησε στο facebook, με τους γονείς της φοιτήτριας καταγγέλλοντας τότε ότι, «πριν από 9 χρόνια, έγινε το ίδιο πράγμα με τη μητέρα της».
Συγκεκριμένα, στις 16 Δεκεμβρίου 2018, στις 22.18 το βράδυ, τους εστάλη μήνυμα, που έγραφε σε σπαστά ελληνικά και λατινικούς χαρακτήρες, τα παρακάτω (σε μετάφραση):
«Καλησπέρα σας. συγγνώμη που σας ενοχλώ. απλά ήθελα να πω ότι, στους Πεύκους στο σπίτι Κούκουρα, 9 χρόνια πριν έχει γίνει το ίδιο πράγμα με τη μητέρα μου. ακριβώς τον ίδιο δολοφόνο. Δεν βρήκα άκρη. αυτοί πληρώσανε πολλά χρήματα για να το κρύψουνε. η ψυχή μου μαζί σας. πιστεύω αυτή τη φορά να πάει στη φυλακή, για μιά ζωή. Καλή δύναμη και μεγάλη τύχη για σας. Ο θεός είναι μεγάλος». Από τα στοιχεία, που έχει στη διάθεσή της η Δικαιοσύνη, προκύπτει ότι, οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, δεν απάντησαν αμέσως, ούτε έψαξαν τότε την άγνωστη γυναίκα. Εξάλλου, είχε ήδη κινηθεί ποινική διαδικασία, για υβριστικά μηνύματα, που είχαν σταλεί από αγνώστους στο κινητό τηλέφωνο της Ελένης Τοπαλούδη, μετά τη δολοφονία της.
Περίπου ένα χρόνο αργότερα και παραπάνω, οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη έστειλαν μήνυμα στην άγνωστη με το όνομα Elena Zamud…….a, ζητώντας της κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας.
Αυτό έγινε στις 25 Ιανουαρίου 2020, λίγο πριν ξεκινήσει το πρωτόδικο δικαστήριο, γιά τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, όπου, όπως φαίνεται και στη φωτό, οι γονείς της Ελένης, Γιάννης και Κούλα Τοπαλούδη, απαντάνε μέσω facebook στην άγνωστη γυναίκα, ζητώντας της να στείλει τηλέφωνο επικοινωνίας, επισημαίνοντάς της ότι, το χρειάζονται για το δικαστήριο.
Οπως προκύπτει, απάντηση δεν έλαβαν ποτέ, γι΄αυτό και στις 7 Φεβρουαρίου 2020, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη, γιά τη δολοφονία της Ελένης, οι γονείς της προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, όπου παρέδωσαν τα ηλεκτρονικά μηνύματα, που είχαν στα χέρια τους.
Το ζεύγος Τοπαλούδη απέστειλε με φαξ, στην τότε εποπτεύουσα τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Εισαγγελέα Εφετών Βιργινία Σακελλαροπούλου, τα μηνύματα που είχαν λάβει από την άγνωστη.
Η ανώτατη εισαγγελέας ως αρμόδια για θέματα διαδικτύου, παρήγγειλε άμεσα τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και έστειλε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, όπως όφειλε. Ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, μελέτησε τα στοιχεία και παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση, την οποία ανέθεσε στον αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Μιχαήλ Μιχαλόπουλο. Στις 27 Μαΐου 2020 ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Μιχαήλ Μιχαλόπουλος, διαβίβασε τη δικογραφία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με παραγγελία, να διερευνηθεί η καταγγελία μέσω facebook. Παράλληλα, δόθηκε παραγγελία σε πταισματοδίκη, να διερευνήσει την υπόθεση, που κατήγγειλαν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, περί διάπραξης ανθρωποκτονίας σε βάρος άγνωστης γυναίκας.
Η πταισματοδίκης κάλεσε τους γονείς Ελένης Τοπαλούδη, οι οποίοι προσήλθαν και κατέθεσαν ότι ακριβώς συνέβη, με την ηλεκτρονική αλληλογραφία τους. Ταυτόχρονα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζήτησε από το Facebook στοιχεία, για το προφίλ της άγνωστης Elena Zamud……a. Οπως προκύπτει, στο facebook, το προφίλ της γυναίκας αυτής εμφανίζεται ενεργό, μέχρι τις 30 Μαρτίου 2017, που έχει κάνει την τελευταία της ανάρτηση.
Το προφίλ της, είναι γεμάτο με 251 φωτογραφίες της, που ξεκινάνε να δημοσιεύονται από τις 14 Ιουλίου 2009, μέχρι τις 2 Ιουνίου 2016, όπου ποζάρει με ένα αγοράκι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 7 Σεπτεμβρίου 2020 η δικογραφία έφυγε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και επέστρεψε στον αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Μιχαήλ Μιχαλόπουλο. Παραμένει άγνωστο το υλικό, που συγκεντρώθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Στις 28 Σεπτεμβρίου 2020 ο αντεισαγγελέας κ. Μιχαλόπουλος άσκησε ποινική δίωξη, κατ’ αγνώστου δράστη. Οχι όμως γιά ανθρωποκτονία.
Αυτό που προκύπτει είναι ότι, η Δικαιοσύνη θεώρησε ψευδή την καταγγελία περί ανθρωποκτονίας. Και με βάση αυτή την αντίληψη, άσκησε ποινική δίωξη, για ψευδή καταγγελία. Η δίωξη, που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας στρέφεται κατ΄αγνώστου, αφού η γυναίκα, που φέρεται να έστειλε το μήνυμα, δεν εντοπίστηκε ποτέ. Με αποτέλεσμα, η δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον της, να καταλήξει στο αρχείο αγνώστων δραστών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου