Τοπικές Ειδήσεις

Ο Δήμος προχωρεί στη σύσταση Κέντρου Στήριξης Οικογένειας και παιδιού

Μια σειρά από δράσεις κοινωνικού και όχι μόνον, χαρακτήρα, προωθεί η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του δήμου Ρόδου –με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γιώργο Τριάντο.
Όπως δήλωσε η Κοινωνιολόγος, αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του δήμου Ρόδου κα Χριστίνα Καραγιάννη:

«Αυτό που προσπαθούμε μέσα στην Διεύθυνση καθώς βρισκόμαστε σε καθημερινή βάση μαζί με τους ωφελούμενους είναι ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει από τον Δήμο Ρόδου μόνον ‘επιδοματική’ πολιτική. Ο ωφελούμενος δεν θέλει να πάρει το επίδομα και να σταματήσει εκεί. Αυτό που αναζητά από εμάς είναι μια εργασία. Οπότε, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε στην Διεύθυνση είναι η κοινωνική πολιτική του Δήμου Ρόδου να είναι ‘One Stop Shop’ όπου ο ωφελούμενος θα έρχεται και θα έχει ολοκληρωμένη υποστήριξη (ψυχολογική, κοινωνική και ένταξη στην αγορά εργασίας). Έτσι στο επόμενο διάστημα φιλοδοξούμε να λειτουργήσουμε μαζί με τον κ. Τριάντο μια δομή επαγγελματικού προσανατολισμού και ενδυνάμωσης με αυτό τον σκοπό. Θα υπάρχει και εξειδικευμένο προσωπικό που θα κατευθύνουν με σεμινάρια για να δει ποιες είναι οι δεξιότητές του, οι ικανότητές του, να επαναπροσδιορίζει την κατάστασή του για να ενταχθεί στην αγορά εργασίας. Εκεί θα προσλάβουμε έναν κοινωνιολόγο, έναν λογιστή και έναν νηπιαγωγό.
Επίσης, προχωράμε στην σύσταση Κέντρου Στήριξης Οικογένειας και Παιδιού, γιατί κι εκεί έχουμε εντοπίσει το τελευταίο διάστημα ότι υπάρχει παιδική κακοποίηση. Εκεί θα προσλάβουμε έναν κοινωνικό λειτουργό και έναν παιδοψυχολόγο.
Επιπλέον, αναμένουμε να τρέξει και η προκήρυξη για το πρόγραμμα ‘Βοήθεια στο Σπίτι’ για την Τρίτη Ηλικία όπου θα φτιάξουμε ένα σύστημα όπου θα συνδέσουμε όλους τους ηλικιωμένους που εξυπηρετούμε ως Δήμος Ρόδου. Αυτή την στιγμή μιλάμε για τρεις κατηγορίες: α. Τα ΚΑΠΗ (Τρίτη Ηλικία που μπορεί να δραστηριοποιηθεί), η β. Το ‘Βοήθεια στο Σπίτι’ όπου μιλάμε για ηλικιωμένους οι οποίοι είναι ανήμποροι, μοναχικοί στο σπίτι τους και τους προσφέρουμε υπηρεσίες (καθαριότητα, νοσηλευτικές υπηρεσίες, κοινωνική υποστήριξη) και γ. Τα ΚΗΦΗ στα οποία δεχόμαστε ηλικιωμένα άτομα τα οποία υποφέρουν από άνοια. Οι δικοί τους δεν έχουν που να τα αφήσουν αυτά τα άτομα όταν πάνε στην εργασία τους γι αυτό τα φέρνουν σ’ εμάς που τους παρέχουμε νοσηλευτικές φροντίδες, φυσικοθεραπείες, γιατρούς κ.λπ.
Όλα αυτά θα συντονιστούν για να μπορούμε να προσφέρουμε ακόμη πιο ποιοτικές υπηρεσίες.
Τέλος, προχωρά και το πρόγραμμα ΤΕΒΑ όπου αναμένεται να προκηρύξουμε διαγωνισμό προμήθειας τροφίμων κι έχουμε πάρει παράταση έως και το 2023».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου