Με τη συμμετοχή τεσσάρων καλαθοφόρων οχημάτων,  ισάριθμων φορτηγών αυτοκινήτων , δύο μηχανημάτων έργου  και ενισχυμένης  δύναμης εργατοϋπαλληλικού προσωπικού των Διευθύνσεων των Τεχνικών υπηρεσιών και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου, ολοκληρώθηκε  νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης 15  Φεβρουαρίου 2018,  η συντονισμένη παρέμβαση και  το κλάδεμα των ψηλών υπερήλικων  δέντρων,  ,  στις  περιμετρικές οδούς και εντός  του δημοτικού πάρκου «ΘΕΡΜΑΙ», στο κέντρο της πόλης,  λόγω επικινδυνότητας που παρουσίαζαν με τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Πρόκειται για προγραμματισμένη παρέμβαση που ενέκρινε ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και  εντάσσεται στο πλαίσιο της προστασίας  του  αστικού περιβάλλοντος σε σημεία που άρχισε να παρουσιάζει φαινόμενα σήψης και σαθρότητας  και παράλληλα  αποτελούσε πηγή κινδύνου για τους διερχόμενους πολίτες, καθώς τα τελευταία χρόνια δεν έγιναν οι αναγκαίες  εργασίες αναγέννησης του φυτικού κεφαλαίου.

Τις εργασίες κλαδέματος, που έγιναν  από συνεργεία των Διευθύνσεων του Δήμου Ρόδου, επικουρούμενα από την πυροσβεστική υπηρεσία, με τη συνδρομή του συνδέσμου ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσεων «Κολοσσός»  και τον συντονισμό της κυκλοφορίας από την Τροχαία Ρόδου, επέβλεψε η Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Λίτσα Κρεμαστινού.

Οι εργασίες κλαδέματος σε υψηλά επικίνδυνα δέντρα στο κέντρο της πόλης,  τις γειτονιές  και στις δημοτικές ενότητες  θα συνεχιστούν  και τις επόμενες ημέρες. Η ξυλεία που παράγεται αποδίδεται σε  αδύναμες οικογένειες που υποδεικνύονται από την υπηρεσία Πρόνοιας. Επιπλέον ποσότητα της  μεταφέρεται σε χώρο φύλαξης της Διεύθυνσης Πρασίνου, ενώ ποσότητες ξύλων παίρνουν και οι περίοικοι. Το υπόλοιπο λήμμα αποκομίζεται σε ειδικό χώρο στο ΧΥΤΑ Ρόδου για κομποστοποίηση, με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου.

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ