Την έντονη αντίθεση της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», σε οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Ρόδου, εξέφρασε χτες σε συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής της και γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ στην περιοχή μας κ. Τάκης Πότσος.
Με αφορμή τις εξελίξεις με το πάρκο του ΘΕΡΜΑΙ ο κ. Πότσος, υπογράμμισε τα εξής: «Η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση είναι ενιαία και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Βλέπουμε ότι δεν έχουν σταματήσει οι ιδιωτικοποιήσεις από τον Δήμο Ρόδου, πράγμα για το οποίο εμείς είχαμε εξ αρχής αντιρρήσεις. Η Μαρίνα Μανδρακίου και η Νέα Αγορά, είναι στο πλαίσιο των συμπράξεων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα» είπε, καλώντας τον ροδιακό λαό να είναι σε εγρήγορση για να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Όσον αφορά το ΘΕΡΜΑΙ, ο κ. Πότσος είπε: «Εμείς ως παράταξη είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή ανώνυμης εταιρείας και οποιαδήποτε μορφή ‘πάρε – δώσε’ του Δήμου Ρόδου με ιδιώτες. Ανεξάρτητα με το ποιος είναι ο ιδιώτης, αυτό που βλέπουμε ότι έγινε στο ΘΕΡΜΑΙ είναι το αποτέλεσμα αυτής της σύμπραξης. Δεν μπορεί κανείς να μας διασφαλίσει ότι δεν θα γίνει και σε άλλες περιπτώσεις όπως το Ακταίον, το Ήχος κ Φως κ.λπ. Οι ιδιώτες βλέπουν το δικό τους συμφέρον. Το ζήτημα είναι το εξής: ανεξάρτητα με το τι θα γίνει το πάρκο του ΘΕΡΜΑΙ, εμείς λέμε να είναι ένας χώρος ο οποίος θα διατίθεται στους πολίτες αλλά και στους επισκέπτες μας, με δωρεάν υπηρεσίες».
Πρόσθεσε μάλιστα, ότι «ο Δήμος Ρόδου έχει την δυνατότητα να αξιοποιήσει την ιδιωτική του περιουσία αλλά να κάνει τις διεκδικήσεις του από το κράτος, προς όφελος των πολιτών. Εάν συνεχίσουν έτσι, δεν θα μείνει τίποτα από την περιουσία του ροδιακού λαού και θα είναι αναγκασμένος να πληρώνει για ό,τι του….ανήκει», επιρρίπτοντας ευθύνες σε όλες τις δημοτικές αρχές μέχρι και την σημερινή. Επιπλέον, κάλεσε τον ροδιακό λαό να είναι σε εγρήγορση και να πάρει θέση πάνω σε αυτά τα θέματα, ώστε να μην χαθεί η ακίνητη περιουσία του.
Η κατάσταση στο Αιγαίο
Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις με την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, ο κ. Πότσος είπε: «Δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση η πολιτική της κυβέρνησης να διαφέρει από τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με αυτά εκτός της χώρας. Ουσιαστικά φαίνεται ότι όπως λειτουργεί με αντιλαϊκό τρόπο εντός των συνόρων, έτσι λειτουργεί και στα ζητήματα, όπως το όνομα της ΠΓΔΜ και τις διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης, μέσω της τουρκικής κυβέρνησης στο Αιγαίο. Επιβεβαιώνονται έτσι και οι θέσεις του ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια, ότι τα συμφέροντα τα οποία υπάρχουν στην περιοχή του Αιγαίου είναι πολλά, κάτι που διεκδικούν και κάποιοι από την χώρα μας και έχουν στόχο την συνδιαχείριση στο Αιγαίο», ενώ αναφέρθηκε στις απαιτήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο αλλά και στην προκλητικότητά της που έχουν αυτό τον στόχο.
«Ούτε το ΝΑΤΟ ούτε η Ε.Ε. μπορούν να διασφαλίσουν τα σύνορα της χώρας μας, αλλά ούτε και την ειρήνη στο Αιγαίο. Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη για ατύχημα στην περιοχή…».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ