Την 20ή Φεβρουαρίου 2017 κλήθηκαν αρμοδίως από τον Ειδικό Ανακριτή Διαφθοράς σε απολογία 19 αιρετοί, που φέρονται να εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση προσλήψεων προσωπικού το έτος 2010, στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ αλλά και των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν για την κάλυψη δαπανών της ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου με έσοδα από το φόρο εισοδήματος.
Εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είναι συγκεκριμένα ο  πρώην γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Βασίλης Μπρακουμάτσος, κατηγορούμενος για απιστία σχετική με την υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου κατ’ εξακολούθηση και με αντικείμενο άνω των 73.000 ευρώ.
Κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία σε εξακολουθητική απιστία σχετική με την υπηρεσία σε βάρος του Δημοσίου κατ’ εξακολούθηση και με αντικείμενο άνω των 73.000 ευρώ είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου και συγκεκριμένα οι κ.κ. Μ. Κορδίνας, Στ. Ρηνιού, Μπενέτος Σπύρου, Ελ. Παναγή, Εμμ. Πάλλας, Γ. Γιαννόπουλος και Γ. Τσαγκάρης.
Κατηγορούμενοι για άμεση συνέργεια στην ίδια πράξη είναι τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του πρώην Δήμου Αταβύρου κ.κ. Ι. Ζαφειροπούλου, Ι. Παπασταματίου, Στ. Μαστροσαββάκη, Δ. Καραγιάννη, Δ. Μαυρουδάκη, Στ. Ζιάκη, Ι. Παπασταματάκης, Π. Κυριακούλης και Στ. Δεληγιαννάκη.
Κατηγορούμενοι για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και συγκεκριμένα οι κ.κ. Μ. Κορδίνας, Αγ. Κωνσταντινίδης, Γ. Γιαννόπουλος, Θ. Βαρκάς και Μπενέτος Σπύρου.
Οι ως άνω διώξεις είναι με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Ν. 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ