Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού περιβάλλοντος και ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου για το θέμα που έχει προκύψει στην Πάτμο από την ανάρτιση των δασικών χαρτών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τον υπουργό και τους συμβούλους του   δασολόγους,  ο Δήμαρχος Πάτμου συνοδευόμενος από νομικούς συμβούλους.           Ο κ. δήμαρχος ενημέρωσε τον υπουργό ότι οι δασικοί χάρτες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα γιατί το νησί μας δεν είναι δασικό, θέτοντας στο τραπέζι όλα τα επιχειρήματα και τα προβλήματα που δημιουργούνται.

Ο κ. Υπουργός από την ενημέρωση, κατάλαβε τα λάθη που έγιναν και έδωσε εντολή στους συμβούλους του να γίνει άμεσα έλεγχος στους δασικούς χάρτες με τη συνεργασία της διεύθυνσης δασών Δωδεκανήσου.
Ο κύριος Δήμαρχος ζήτησε από τον υπουργό:

να σταλεί δασολόγος για αυτοψία,

να λειτουργήσει γραφείο στην Πάτμο, το χώρο θα παραχωρήσει ο Δήμος ώστε οι πολίτες που θέλουν να ενημερωθούν για την περιουσία τους στο χάρτη να μην πηγαίνουν στη Ρόδο.
Ζήτησε επίσης παράταση των 60 ημερών για τυχόν ενστάσεις,

να μειωθεί το παράβολο για τους πολίτες

Na  απαλλαγούν ο Δήμος και η  εκκλησία από το παράβολλο.
Ο κ. Αναπληρωτής υπουργός κ. Φάμελλος επιφυλάχθηκε να απαντήσει στα αιτήματα του δημάρχου κ. Στόικου μέχρι την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου.

patmostimes.gr

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ