Για μια νέα εποχή για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, έκανε λόγο ο δευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, κ. Αλεξάντερ Ζίνελ, στη διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας ενόψει της ανάληψης της διαχείρισής τους από την εταιρεία. Όπως ανέφερε, στόχος είναι η ανάπτυξη των περιφερειακών αεροδρομίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των προορισμών και της Ελλάδας γενικότερα, σε στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες.
Πρόκειται για μια επένδυση με εφάπαξ τίμημα 1,234 δις ευρώ, για την οποία η ανάδοχος κοινοπραξία Fraport – Slentel έχει δεσμευτεί για επενδύσεις 330 εκατ. ευρώ μέσα στα πρώτα 4 χρόνια της παραχώρησης.
Σκοπός της ημερίδας ήταν η προετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη λειτουργία των αεροδρομίων, ενώ αφορούσε ακόμα σε λειτουργικά και εκπαιδευτικά θεμάτα. «Εργαζόμαστε σκληρά για ένα έργο, το οποίο ξεπερνά τα στενά όρια του συνηθισμένου. Ξεκινάει μία νέα εποχή στη λειτουργία και διαχείριση των 14 αεροδρομίων, καθώς και στην εξυπηρέτηση των επιβατών» ανέφερε στη διάρκεια της σχετικής ομιλίας.
«Πιστεύουμε ακράδαντα στις δυνατότητες ανάπτυξης τόσο των αεροδρομίων, όσο και των προορισμών που εξυπηρετούν. Η δυναμική αυτή και η ευκαιρία να αποτελέσουμε αναπόσπαστο μέρος της παγκόσμιας επιτυχίας του ελληνικού τουρισμού αποτελούν τους δύο λόγους για τους οποίους αποφασίσαμε να επενδύσουμε το ποσό των 1,2 δις. ευρώ και να δεσμευτούμε για περαιτέρω επενδύσεις τουλάχιστον 330 εκατ. ευρώ μέσα στα πρώτα 4 χρόνια της παραχώρησης για την ανάπτυξη των αεροδρομίων» συνέχισε.
Στελέχη της Fraport Greece παρουσίασαν την οργανωτική δομή, φιλοσοφία και προσέγγιση  στην λειτουργία των αεροδρομίων θέτοντας στο επίκεντρο την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των επιβατών. Ανέλυσαν και συζήτησαν με τους συμμετέχοντες τους ρόλους και αρμοδιότητες όλων των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς επίσης τις αναγκαίες λειτουργικές διαδικασίες, το πλάνο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και άλλα κρίσιμα ζητήματα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι κρατικών αρχών, εκπρόσωποι εμπορικών συνεργατών της εταιρείας: εταιρείες παροχής καυσίμων αεροσκαφών, εταιρείες φύλαξης, εταιρείες καθαριότητας και διαχείρισης εγκαταστάσεων, Hellenic Duty Free, αεροπορικές εταιρείες, Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA), Συμβούλιο Εκπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών.
Η ημερίδα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η Fraport Greece για τους εμπλεκόμενεις φορείς, τόσο σε κεντρικό όσο και τοπικό επίπεδο.
Το ΒΗΜΑ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ