Τοπικές Ειδήσεις

Σε φάση ενημέρωσης βρίσκεται ο νέος διοικητής του ΓΝΡ

Σε «μπαράζ» από συναντήσεις και συσκέψεις έχει επιδοθεί ο νέος διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κ. Γρηγόριος Ρουμάνης αμέσως μόλις ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης που απαιτείται για να προχωρήσει στην δρομολόγηση αποφάσεων και ενεργειών.
Όπως δήλωσε στην «δημοκρατική» έχει ήδη λάβει γνώση των προβλημάτων και θα προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες:
«Συναντήθηκα με όλους τους φορείς και εκπροσώπους του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου (ιατρικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό) ώστε να έχω μια πλήρη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί. Η συνεργασία μου μαζί τους είναι άριστη.
Ο καθένας με ενημέρωσε για την παρούσα κατάσταση, τα θέματα που απαιτούν επεμβάσεις και τις προτάσεις που υπάρχουν. Ταυτόχρονα, είχα επαφές με όλους τους βουλευτές της Δωδεκανήσου τους κ.κ. Μάνο Κόνσολα, Βασίλη Υψηλάντη, Μίκα Ιατρίδη, Ιωάννη Παππά και Νεκτάριο Σαντορινιό αφενός για να γνωριστούμε και αφετέρου προκειμένου να θέσω τα θέματα λειτουργίας του Νοσοκομείου –για τα οποία είναι ήδη γνώστες και έχουν την διάθεση και καλή πρόθεση να βοηθήσουν. Αυτό το διάστημα βρίσκομαι σε διαδικασία ‘απογραφής’ – ‘καταγραφής’ και απολογισμού της χρονιάς που πέρασε. Εξετάζω τα θέματα που έτρεξαν, ποια είναι σε εξέλιξη και ποια θέματα, με βάση τις κατευθύνσεις του υπουργείου Υγείας, θα μπουν σε προτεραιότητα για το επόμενο διάστημα. Πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να ετοιμάσουμε το νέο επιχειρησιακό πλάνο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Ρουμάνης είπε ακόμη πως με διάφορες μικρές παρεμβάσεις σε θέματα καθημερινότητας, καταβάλλονται προσπάθειες για να βελτιωθούν οι συνθήκες λειτουργίας του Νοσοκομείου και η εξυπηρέτηση των ασθενών.
Είπε ακόμη, πως μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα θα έχει συνεργασία και επαφές με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη καθώς και με τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου για να τεθούν ‘επί τάπητος’ τα θέματα που απαιτούν λύσεις.
Κληθείς να σχολιάσει τα προβλήματα με την ογκολογική και την προμήθεια φαρμάκων των καρκινοπαθών (και μια σειρά από άλλα θέματα λειτουργίας των κλινικών του Νοσοκομείου) ο νέος διοικητής τόνισε τα εξής: «Έχω ήδη ενημερωθεί και δρομολογούνται οι απαραίτητες διαδικασίες για να δοθούν λύσεις. Βρισκόμαστε στην φάση υλοποίησης κάποιων αποφάσεων κι έχουμε συνεργασία με τους γιατρούς, το προσωπικό αλλά και με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών για τα προβλήματα που υπάρχουν».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου