Ξεκινά την Τετάρτη η αξιολόγηση των υπουργών από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είχε… προειδοποιήσει από την αρχή της θητείας του πως θα επιβλέπει διαρκώς το έργο τους. Ο Πρωθυπουργός θα ξεκινήσει τις σχετικές συναντήσεις την Τετάρτη από το υπουργείο Τουρισμού.

Ουσιαστικά πρόκειται για τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα τίθενται στόχοι ανά υπουργείο και κάθε εξάμηνο θα ελέγχονται τα αποτελέσματα, οι καθυστερήσεις και οι παραλείψεις και θα αξιολογούνται οι υπουργοί για τη συμβολή τους στην παραγωγή του κυβερνητικού έργου.

Στη φάση αυτή επί της ουσίας γίνεται η πρώτη ολοκληρωμένη αξιολόγηση από τον πρωθυπουργό καθώς συμπληρώθηκε το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, τον Χ. Θεοχάρη και τον Μ. Κόνσολα, οι οποίοι θα τον ενημερώσουν για τα πεπραγμένα τους. Να θυμήσουμε πως στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο τον Ιούλιο, ο Πρωθυπουργός είχε μοιράσει φακέλους στους υπουργούς του, με τους στόχους που περιμένει να υλοποιήσουν. Ήρθε η ώρα λοιπόν να… τσεκάρει την πρόοδο σε κάθε υπουργείο.

Μετά το υπουργείο Τουρισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας και θα συναντήσει τους Γιάννη Βρούτση, Νότη Μηταράκη και Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η πρώτη φάση της… περιοδείας του θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη, με επίσκεψη στο υπουργείο Παιδείας, όπου θα τον περιμένει η Νίκη Κεραμέως.

Λόγω του φορτωμένου προγράμματος του Πρωθυπουργού δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί οι ημερομηνίες που θα επισκεφθεί τα υπόλοιπα υπουργεία, ωστόσο, από το Μαξίμου επισημαίνουν πως κανείς δεν θα τη… γλιτώσει.

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη μέχρι το Νταβός

Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στην παρουσίαση του προγράμματος αστικής ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου Πειραιά.

Την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου, το πρωί θα μιλήσει στο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, παρουσία του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά και της νέας επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ελίζα Φερέιρα. Το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.

Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου θα παραστεί στην εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας στο Πολεμικό Μουσείο. Το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον μητροπολίτη των Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος, Κεγάμ Χατσεριάν και τον πρόεδρο των Αρμενίων Ελλάδος, Παύλο Τσολακιάν.

Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και ήδη κυκλοφόρησαν σενάρια ότι εκεί θα ανακοινώσει το όνομα του προσώπου που θα προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Από την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ