«Η τιμή είναι μεγάλη. Η ευθύνη μεγαλύτερη», τόνισε με αφορμή την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

Με ένα αυστηρό μήνυμα – προειδοποίηση προς την Τουρκία στην παρθενική του ομιλία με τη νέα του ιδιότητα, αυτή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, στη διάρκεια της τελετής παραδόσεως – παραλαβής καθηκόντων στο Στρατόπεδο «Παπάγου», ο Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης ήταν απολύτως σαφής.

«Απευθύνω μήνυμα αμοιβαιότητας προς την άλλη πλευρά του Αιγαίου. Υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο δρόμος της σύγκρουσης και ο δρόμος της συνεργασίας. Να θυμίσω στους γείτονές μας ότι όποτε κυριάρχησε η κατανόηση οι λαοί μας ευτύχησαν. Όποτε κυριάρχησαν οι εθνικισμοί οι λαοί μας δυστύχησαν».

Ο νέος ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, δήλωσε ότι βγάζει τη στολή του μετά από 42 χρόνια, για να υπηρετήσει την πατρίδα από μία άλλη θέση από αυτήν που την υπηρετούσε ως τώρα σε μια ταραγμένη περίοδο.

«Η τιμή είναι μεγάλη. Η ευθύνη μεγαλύτερη» τόνισε χαρακτηριστικώς, προσθέτοντας ότι «οι ΕΔ θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή δείχνοντας την αποφασιστικότητα τους να προασπίσουν την ασφάλεια και την ειρήνη».

Από την πλευρά του, ο πρώην πλέον ΥΕΘΑ, Πάνος Καμμένος προέβη σε ένα σύντομο – γενικό – απολογισμό της τετραετούς παρουσίας του στο ΥΠΕΘΑ, τονίζοντας ενδεικτικώς στο τέλος της ομιλίας του ότι «Η θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι η πιο τιμητική για έναν πολιτικό. Είχα αποφασίσει σήμερα να κλείσω την πολιτική μου σταδιοδρομία, αλλά σήμερα που κυβέρνηση και αντιπολίτευση πουλούν το όνομα της Μακεδονίας θα μείνω και θα πολεμήσω ως το τέλος».

πηγή newpost.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ