Ειδήσεις

Ο Δήμος θέλει να κλείσει το λογαριασμό overdraft

Να εξοφλήσει τον λογαριασμό overdraft με την καταβολή ποσού ύψους 2.300.000 ευρώ στην Alpha Bank επιδιώκει ο Δήμος Ρόδου.
Αυτή την πρόταση έκανε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Νίκος Τσουκαλάς που έστειλε χθες σχετική επιστολή στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.
Επισημαίνει πως η επιστολή αποτελεί απάντηση εγγράφου που είχε στείλει η Alpha Bank στο Δήμο Ρόδου μετά τη συζήτηση που έγινε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Είχε αποφασιστεί τότε να εξουσιοδοτηθεί ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Τσουκαλάς προκειμένου να κάνει τις διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, σε μια προσπάθεια να κλείσει η υπόθεση, που ταλανίζει το Δήμο Ρόδου από το έτος 2006.
«Προτείνεται ουσιαστικά η κάλυψη της συγκεκριμένης οφειλής με την καταβολή 2.300.000 ευρώ. Θυμίζω πως το χρέος έφθασε στα τρία εκατομμύρια ευρώ. Στο Δήμο Ρόδου εκτιμούμε πως μπορεί να γίνει χρήση των χρημάτων που δόθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη και αυτής της υποχρέωσης», δήλωσε ο κ. Νίκος Τσουκαλάς και πρόσθεσε πως αν η πρόταση γίνει δεκτή ο Δήμος Ρόδου θα κερδίσει ποσό ύψους 700.000 – 800.000 ευρώ.
Στην επιστολή που έστειλε χθες ο κ. Νίκος Τσουκαλάς στην Alpha Bank και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Καθυστερήσεων Επιχειρήσεων Εσωτερικού, αναφέρονται τα ακόλουθα:
Κύριοι
Σε συνέχεια των επιστολών σας Νο988&1061/2013 και έχοντας υπόψη μας το με ΑΠ 51729/2013 έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με το οποίο οι πληρωμές μέχρι του ύψους της επιχορήγησης μπορούν να γίνουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2014, επανερχόμαστε προτείνοντάς σας, την καταβολή του ποσού των δύο εκατομμυρίων τριακοσίων χιλιάδων ευρώ (2.300.000 ευρώ) προκειμένου να θεωρηθεί ολοσχερώς εξοφλημένη η οφειλή μας η οποία απορρέει από λογαριασμό καταθέσεων όψεως (OVERDRAFT) .
Κατά τα λοιπά ισχύουν τα όσα διατυπώσαμε στο με ΑΠ 2/154252/11.12.2013 έγγραφό μας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου