Ειδήσεις

«Θόλωσε» πάλι τα νερά με την υποψηφιότητά του ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης

«Αρωμα εκλογών» εκτιμάται ότι θα έχουν οι συνεδριάσεις της παρατάξεως του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, που θα πραγματοποιηθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα.
Σε συνέντευξη τύπου χθες ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης δήλωσε πως στη συνεδρίαση της πλειοψηφίας που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιανουαρίου είναι πιθανό να γίνει μια πρώτη συζήτηση για τις επερχόμενες εκλογές. Το συνολικό έργο όμως της Περιφέρειας θα αποτιμηθεί σε άλλη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου. Σε αυτή θα λάβουν μέρος στελέχη εκλεγμένα και μη, που θα αποτιμήσουν το έργο που επιτελέσθηκε και θα λάβουν αποφάσεις για το πρόσωπο που θα ηγηθεί της παρατάξεως στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
«Δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις. Εμμένω σε αυτά που έχω αναφέρει. Ως επικεφαλής της παρατάξεως έχω λόγο και ευθύνη για αυτή. Εκτιμώ επίσης πως υπάρχουν στελέχη που έχουν τις δυνατότητες να ηγηθούν του συνδυασμού», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.
Ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ο Καλλικράτης προβλέπει την παρουσίαση του έργου, που έχει παραχθεί από την περιφερειακή αρχή, το προηγούμενο έτος.
«Αύριο θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή που θα εγκρίνει τον απολογισμό ο οποίος θα κατατεθεί προς έγκριση στην ειδική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιανουαρίου. Μια ημέρα νωρίτερα θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου», δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και πρόσθεσε πως ο απολογισμός είναι ο τελευταίος για την παρούσα θητεία.
«Με αυτό τον απολογισμό νομίζω πως θα πρέπει να δώσουμε και τα στοιχεία που μπορούν να αξιολογηθούν και σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του θεσμού και τους τομείς δράσης. Είναι ουσιαστικά η αποτίμηση του συνολικού έργου. Απολογισμός θα γίνει και για το ΕΣΠΑ και θα γίνει αναφορά και στις προσπάθειες που κάναμε για να εξασφαλίσουμε πόρους για τη νέα προγραμματική περίοδο», δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.
Σε ερώτηση αν ο απολογισμός θα έχει προεκλογική χροιά, ο κ. Μαχαιρίδης δήλωσε πως η συνεδρίαση της παρατάξεως που θα πραγματοποιηθεί δεν θα είναι καθαρά προεκλογική μεν αλλά όμως θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα.

«Δεν νομίζω πως πέντε μήνες πριν από τις εκλογές μπορεί να γίνει αυτό. Θα έχουμε δυνατότητα όμως να συγκεντρώσουμε στοιχεία για να γίνει παρουσίαση του συνολικού έργου όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου», δήλωσε ο κ. Μαχαιρίδης και πρόσθεσε πως στη συνεδρίαση θα τεθούν θέματα που αφορούν την εξέλιξη και την μέχρι τώρα πορεία της παράταξης.
«Η πλειοψηφία συνεδριάζει πριν από το περιφερειακό συμβούλιο. Η συγκεκριμένη συνεδρίαση έχει μεγαλύτερη βαρύτητα αφού θα συζητηθούν θέματα που έχουν να κάνουν με την εξέλιξη και την πορεία. Θα ληφθούν υπόψη και στοιχεία που αφορούν το γενικότερο πολιτικό σκηνικό. Θα γίνει συζήτηση που θα αφορά και την προοπτική της παρούσας παράταξης», δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και πρόσθεσε πως πιθανότατα στις αρχές Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ακόμη μια συνεδρίαση της παρατάξεως με διευρυμένη σύνθεση.
«Θα λάβουν μέρος σε αυτή τη συνεδρίαση όλοι όσοι ήταν υποψήφιοι στις προηγούμενες εκλογές», δήλωσε ο περιφερειάρχης.
Σε ερώτηση σχετικά με την οριστικοποίηση της αποφάσεώς του να είναι ή μη υποψήφιος για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο κ. Μαχαιρίδης δήλωσε:

«Δεν υπάρχει οριστική απόφαση. Όπως γνωρίζετε είμαι αταλάντευτος στη θέση που είχα εκφράσει. Μαζί πορευθήκαμε σε μια παράταξη. Αυτή αποφασίζει πωώς θα πορευτεί. Δήλωσα ακόμη πως υπάρχουν πολλά αξιόλογα στελέχη που μπορούν να ηγηθούν της όποιας προσπάθειας. Ως δημιουργός της παράταξης πρέπει να έχω την ευθύνη κάποιων πραγμάτων».

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα τα οποία ανέκυψαν στο έργο της διαπλάτυνσης της Εθνικής Οδού Ρόδου-Λίνδου.
«Μιλήσαμε για προβλήματα που δεν είχαν ληφθεί υπόψη στον αρχικό σχεδιασμό. Ένα από αυτά αφορά τα όμβρια από το οδικό δίκτυο. Έρχονται όμβρια από τον οικισμό Αφάντου στο δρόμο. Εξετάσαμε πιθανές λύσεις. Θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται για να γίνουν συμπληρωματικές παρεμβάσεις και να μην πλημμυρίζει η Εθνική Οδός Ρόδου-Λίνδου. Το έργο αυτό το παρακολουθώ στενά. Δεν μας βοηθά και ο καιρός. Αν δεν βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες θα έχουμε θέματα. Ζήτησα από τον εργολάβο να ενισχύσει τα συνεργεία του. Στόχος είναι να τελειώσει το έργο τον Απρίλιο», δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και πρόσθεσε πως έχει προβλεφθεί η δημιουργία νέων κόμβων.
«Προβλέπονται και άλλες εργασίες. Για το λόγο αυτό ζήτησα να γίνει φύτευση της νησίδας Τζέρσευ και να εξεταστεί και το δίκτυο φωτισμού για να αποκατασταθούν οι βλάβες», δήλωσε ο κ. Μαχαιρίδης.
Στη σύσκεψη έγινε συζήτηση και για τις παρεμβάσεις στη γέφυρα Αφάντου.
«Αν είναι να γκρεμιστεί η γέφυρα τότε θα πρέπει να παρέμβουμε τώρα. Πρέπει να εξετάσουμε και το θέμα της εκτροπής της κυκλοφορίας που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.
Ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης αναφέρθηκε και στις κινητές μονάδες που θα λειτουργούν με ευθύνη της Περιφέρειας.
«Ζητήσαμε να μας δοθεί η έγκριση για τη λειτουργία μιας μονάδας που θα μεταφέρει γιατρούς και μηχανήματα στα νησιά. Υποβάλαμε αίτημα και για την λειτουργία της μονάδας για τους εθελοντές αιμοδότες», δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στις κινητές μονάδες που θα είναι υπό την ευθύνη μιας πολυκλινικής που λειτουργεί στο Μενίδι.
«Αυτή η κλινική σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τη στήριξη του ιδρύματος Νιάρχου προμηθεύτηκε δύο κινητές μονάδες πλήρως εξοπλισμένες με μηχανήματα και ιατρούς. Στα πλαίσια προγράμματος πενταετούς διάρκειας θα επισκέπτονται τα νησιά και θα παρέχουν πρωτοβάθμια φροντίδα στους κατοίκους. Όλες οι εξετάσεις θα ψηφιοποιούνται και θα τοποθετούνται στα αρχεία της κλινικής στην οποία θα προσφεύγουν όσοι θα έχουν προβλήματα υγείας», δήλωσε ο κ. Μαχαιρίδης και πρόσθεσε πως στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα μετέχουν το Αττικόν και το Λαϊκό Νοσοκομείο.
Η μια από τις μονάδες θα επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα το Καστελόριζο. Θα λάβει μέρος στην αποστολή και ο υπουργός Υγείας κ. Α. Γεωργιάδης, δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και πρόσθεσε πως το κράτος θα έπρεπε να φροντίσει ώστε να διαθέτουν ιατρούς τα ΚΥ που λειτουργούν στα νησιά.
«Προσδοκούμε το υπουργείο Υγείας να κατανοήσει πως ο νησιωτικός χώρος δεν έχει σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα και να πράξει ανάλογα. Δεν έχει δοθεί στον τομέα της Υγείας ιδιαίτερο βάρος», δήλωσε ο κ. Μαχαιρίδης, που αναφέρθηκε και σε άλλη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του χθες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα στο 2ο Νηπιαγωγείο της Ιαλυσού. Στην σύσκεψη συμμετείχαν τα μέλη του συλλόγου γονέων.

«Εμείς παραδίδουμε τα σχολεία στους Δήμους. Δεν έχουμε μετά ευθύνη για την λειτουργία και τη συντήρησή τους. Οι γονείς των παιδιών του συγκεκριμένου νηπιαγωγείου έχουν κάποιες απαιτήσεις. Θα κινηθούμε παρόλα αυτά για να αντιμετωπιστούν ζητήματα που αφορούν τον εξοπλισμό του νηπιαγωγείου. Είχαμε συνεργασία με τα αρμόδια στελέχη του Δήμου προκειμένου να λειτουργήσει η μονάδα. Δεν είναι δουλειές του περιφερειάρχη αυτές. Ήρθαν οι γονείς γιατί θεώρησαν πως εμείς είμαστε το τελευταίο τους καταφύγιο», δήλωσε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου