Ειδήσεις

Έρχεται αξιολόγηση μέσω συνέντευξης στο Δημόσιο

Νέο σκληρότερο σύστημα αξιολόγησης εισάγεται στο Δημόσιο με ποσόστωση ως προς το «άριστα» προκειμένου οι αριστούχοι να μην ξεπερνούν το 25% επί του συνόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες η αξιολόγηση θα γίνεται με συνέντευξη στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, ενώ θα προβλέπεται υποβιβασμός και απολύσεις.

Ρεπορτάζ των Νέων και του Έθνους αναφέρουν πως, σύμφωνα με την ρύθμιση που τίθεται σήμερα προς διαβούλευση, τους δημοσίους υπαλλήλους θα αξιολογούν ειδικές επιτροπές, τα μέλη των οποίων θα εκπαιδευτούν στο εξωτερικό και θα διεξάγουν συνεντεύξεις ανοιχτές που θα καταγράφονται.

Σύμφωνα με τις παραπάνω πληροφορίες, θα υπάρξει ποσόστωση προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο να παίρνουν όλοι άριστα. Συγκεκριμένα, μόνο το 25% του προσωπικού των δημοσίων υπαλλήλων θα μπορεί να παίρνει άριστα, το 60% των υπαλλήλων θα κατατάσσεται ως «μέτριο» και ένα 15% ως «μετεξεταστέο».

Όσοι εμφανίσουν χαμηλή βαθμολογία θα είναι υποψήφιοι για μετακίνηση σε θέση χαμηλότερων προσόντων ή για έξοδο από το Δημόσιο.

Γρίφος παραμένει το ζήτημα της επιλογής προϊσταμένων, αφού ετοιμάζεται ρύθμιση με την οποία θα προκρίνονται τα προσόντα έναντι της ιεραρχίας. Η ρύθμιση αυτή αναμένεται να έρθει σε αργότερο χρόνο ωστόσο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου