ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευχαριστήρια επιστολή του δημάρχου Νισύρου στην Ελένη Κουμέντου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Χριστοφής Κορωναίος

Ο Δήμαρ­χος Νισύρου, κ. Χρι­στο­φής Ι. Κορω­ναίος, απέ­στειλε επι­στολή στην κα Ελένη Κου­μέ­ντου, εκφρά­ζο­ντας την εκτί­μησή του για τη σπου­δαία συμβολή της στη δια­τή­ρηση και διάδοση των Νισύ­ρι­κων παρα­δό­σεων. Με την πολύ­τιμη δουλειά της μέσω των «Ομάδων Ελένη», που περι­λαμ­βά­νει τη διδα­σκα­λία παρα­δο­σια­κών χορών στη Ρόδο και τη Νίσυρο, η κα Κου­μέ­ντου συμ­βάλ­λει στη διαιώ­νιση της πολι­τι­στι­κής μας κλη­ρο­νο­μιάς και την ανά­δειξη της ταυ­τό­τη­τας του τόπου μας.

Ο Δήμαρ­χος ανα­γνώ­ρισε τον καθο­ρι­στικό ρόλο της στις πολι­τι­στι­κές εκδη­λώ­σεις που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν στη Νίσυρο, ιδιαί­τερα κατά τις μη του­ρι­στι­κές περιό­δους, οι οποίες ενί­σχυ­σαν την τοπική οικο­νο­μία και ανα­ζω­ο­γό­νη­σαν την κοι­νω­νική ζωή του νησιού. Με χαρά και αισιο­δο­ξία, προ­σβλέ­πει στη συνερ­γα­σία για την επόμενη εκδή­λωση που προ­γραμ­μα­τί­ζε­ται τον Απρίλιο, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας τη σημασία της κοινής προ­σπά­θειας για τη δια­τή­ρηση της πολι­τι­στι­κής μας ταυ­τό­τη­τας.

Ο Δήμος Νισύρου εκφρά­ζει θερμές ευχα­ρι­στίες προς την κα Κου­μέ­ντου για την πολύ­τιμη προ­σφορά της στον τόπο μας.

Ακο­λου­θεί η επι­στολή.

Αγαπητή Ελένη,

Ενόψει των Εορτών των Χρι­στου­γέν­νων και της Πρω­το­χρο­νιάς εύχομαι υγεία, ευτυχία και συνεχή δημιουρ­γία σε εσένα και την οικο­γέ­νειά σου.

Σε ευχα­ρι­στώ για την μεγάλη συμβολή σου, για την δια­τή­ρηση των Νισύ­ρι­κων Παρα­δό­σεων, για την προβολή της Νισύρου στην Ελλάδα και στο Εξω­τε­ρικό, καθώς και για την συνεχή και άψογη συνερ­γα­σία μας.

Οι εκδη­λώ­σεις που υλο­ποι­ή­θη­καν στο παρελ­θόν στη Νίσυρο, με συμ­με­τοχή εκα­το­ντά­δων ανθρώ­πων από την Ρόδο, σε μη του­ρι­στική περίοδο, συνέ­βα­λαν τα μέγιστα στην τόνωση του ηθικού των μόνιμων κατοί­κων και η συνει­σφορά στην ενί­σχυση της τοπικής οικο­νο­μίας ήταν μεγάλη.

Η επόμενη εκδή­λωση μας, η οποία θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί τον ερχό­μενο Απρίλιο, είμαι σίγου­ρος ότι θα είναι εξίσου πετυ­χη­μένη. Όλοι μαζί παλεύ­ουμε για το καλό της Νισύρου και για την δια­τή­ρηση των παρα­δό­σεών μας.

Η συμβολή σου με τις «Ομάδες Ελένη», στη διάσωση και διάδοση της λαο­γρα­φίας μας και των παρα­δό­σεων μας με την διδα­σκα­λία Νισύ­ρι­κων χορών στη Ρόδο και τη Νίσυρο απο­τε­λεί σπου­δαία προ­σφορά στη Νίσυρο μας. Η ακριβής απόδοση των χορών λόγω της βιω­μα­τι­κής γνώσης αλλά και κατόπιν ενδε­λε­χούς μελέτης των Νισυ­ρια­κών συγ­γραμ­μά­των συμ­βάλ­λει στην διαιώ­νιση των εθίμων μας.

Ο Δήμος Νισύρου σε ευχα­ρι­στεί για την μεγάλη σου συμβολή και για όλες τις προ­σπά­θειές σου για το καλό του τόπου μας.

Με εκτί­μηση,

Χρι­στο­φής Ι. Κορω­ναίος

 

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.