Με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, έπαυσε χθες οριστικά λόγω παραγραφής η δίωξη εις βάρος ενός Ροδίτη, μεσίτη, εκπροσώπου μεσιτικής εταιρείας της αλλοδαπής, που κατηγορήθηκε από την εκπρόσωπο άλλης εταιρείας με την οποία είχε υπογράψει μεσιτική σύμβαση για υπεξαίρεση.
Πιο συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος εφέρετο ότι την 13η Νοεμβρίου 2011, υπό την ιδιότητά του ως εντολοδόχου και ως νόμιμου εκπροσώπου ετερόρρυθμης εταιρείας, είχε λάβει το χρηματικό ποσό των 119.738 € ως μεσίτης από μια αλλοδαπή, με την εντολή να το αποδώσει όπως συμφωνήθηκε και με την από 12 Νοεμβρίου 2010 δήλωση αναγνώρισης χρέους/υποχρέωσης που υπέγραψε, μέχρι την 13η Νοεμβρίου 2011 σε μια ξενοδοχειακή εταιρεία της Κρήτης, που ομοίως τον καταμήνυσε, ως αντίτιμο για την πώληση από την δεύτερη εγκαλούσα προς την πρώτη ενός διαμερίσματος στο Ρέθυμνο.
Οι μηνυτές διατείνονται μάλιστα ότι ο κατηγορούμενος χρησιμοποίησε τα χρήματα για την πληρωμή δικής του επένδυσης και την κάλυψη εξόδων πολυτελούς του διαβίωσης.
Ο ίδιος απολογούμενος είχε αρνηθεί κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται.
Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι η εταιρεία από την Κρήτη, διαμόρφωσε ξενοδοχείο ιδιοκτησίας της σε 42 πολυτελή διαμερίσματα και προσέγγισε μεσιτική εταιρεία της αλλοδαπής για την πώλησή τους. Η εταιρεία της αλλοδαπής τούς παρέπεμψε στον εκπρόσωπό της στη Ρόδο και ακολούθησαν μεταξύ τους επαφές.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Δημήτρης Αποστολάς.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ