Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου θα καθίσουν την 20η Δεκεμβρίου 2019 μέλη ομάδας διαρρηκτών που δρούσαν σε βάρος ανυποψίαστων θυμάτων, που γνώριζαν στο facebook και σε βάρος τρίτων που φέρονται να «ξέπλυναν» τα κλοπιμαία.
Εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είναι οι D. D. του I. D. 18 ετών υπήκοος Αλβανίας, Τ. Κ. του Ι. 19 ετών, κάτοικος Ρόδου, Κ. Ν. του Δ. – Ε. 31 ετών κάτοικος Ρόδου, μια 17χρονη μαθήτρια, L. X. του P. 20 ετών, υπήκοος Αλβανίας, Μ. Σ. του Ι. 30 ετών, κάτοικος Ρόδου, Α. Ε. του Δ. 46 ετών κάτοικος Ρόδου, Κ. Α. του Π. και 30 ετών, κάτοικος Ιαλυσού, Ρ. Α. του Ι. 27 ετών, κάτοικος Ιαλυσού, Κ. Π. του Γ. 37 ετών, μια 15χρονη μαθήτρια, Μ. Θ. – Σ. του Μ. 38 ετών και T. A. του G. 45 ετών, υπήκοος Αλβανίας.
Την 19η Νοεμβρίου 2013 περιήλθαν στους αστυνομικούς πληροφορίες που έφεραν άτομα νεαρής ηλικίας να προσέγγιζαν μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης ανήλικα κορίτσια από τα οποία ζητούσαν να τους παραδίδουν κοσμήματα τα οποία θα αφαιρούσαν από οικεία τους πρόσωπα προκειμένου να τα μετατρέψουν σε χρήμα σε ενεχυροδανειστήρια και να μοιράζονται τα ποσά.
Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι τα άτομα αυτά σύχναζαν σε ίντερνετ καφέ στην πόλη της Ρόδου.
Περί ώρα 19.00 της 19ης Νοεμβρίου 2013, προσήχθη από το κατάστημα με βάση τις πληροφορίες και τις περιγραφές ο πρώτος κατηγορούμενος, ο οποίος δεν έφερε κανένα έγγραφο το οποίο να πιστοποιούσε τα στοιχεία του και το νόμιμο της παραμονής του στην χώρα.
Αφού εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του και το νόμιμο της παραμονής του, στη συνέχεια σε σχετικές ερωτήσεις ανέφερε ότι ο δεύτερος κατηγορούμενος τον προσέγγισε και του πρότεινε να αφαιρέσουν κοσμήματα από την οικία της συντρόφου του και να τα παραδώσουν στον τρίτο.
Από την έρευνα – προανάκριση προέκυψε ότι οι δύο πρώτοι, τουλάχιστον από έτους ενώθηκαν με τον τρίτο ο οποίος φέρεται να παρελάμβανε τα κλοπιμαία και να τα διέθετε προς πώληση.
Τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο του 2012 πλησίασαν γνωστή τους και την έπεισαν να τους παραδώσει δύο χρυσά δακτυλίδια, τα οποία αφαίρεσε από τους γονείς της.
Την 19-10-2013 μετέβησαν στην οικία 15χρονης γνωστής τους, την οποία έπεισαν και τους παρέδωσε κοσμήματα, και συγκεκριμένα τέσσερις χρυσές λίρες, ένα στεφάνι χρυσό που φέρει μία χρυσή λίρα, δύο χρυσά δακτυλίδια, μία αλυσίδα χρυσή, ένα πεντόλιρο και μία χρυσή καρφίτσα, τα οποία αφαίρεσε από την οικία ενός 54χρονου. Τα κοσμήματα πωλήθηκαν έναντι 1900 ευρώ περίπου.
Τον Μάιο του 2013 μετέβησαν στην οικογενειακή κατοικία γνωστού τους και αφαίρεσαν από συρταριέρα του υπνοδωματίου τέσσερις χρυσές αλυσίδες, τρεις χρυσές βέρες, μία χρυσή αλυσίδα λαιμού, ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια, ένα χοντρό δακτυλίδι, μία χοντρή αντρική αλυσίδα και τρεις χρυσές γυναικείες αλυσίδες, συνολικής αξίας άνω των 4.000 ευρώ. Τα κλοπιμαία πώλησαν έναντι 2.500 ευρώ.
Στο ίδιο χρονικό διάστημα οι δύο πρώτοι μετέβησαν από κοινού σε διάφορα καταστήματα της Ρόδου με είδη ρουχισμού (ZARA – Η/Μ – PULL AND BEAR – BERSKA) απ’ όπου αφαίρεσαν διάφορα είδη ρουχισμού. Συγκεκριμένα έχουν διαπράξει τουλάχιστον είκοσι κλοπές.
Η εγκληματική δραστηριότητα του δεύτερου έπαψε την 21η Μαΐου 2013 με την έναρξη της στρατιωτικής του θητείας.
Η 17χρονη και ο 20χρονος που κατηγορούνται, φέρονται να τον αντικατέστησαν στην εγκληματική ομάδα.
Τον Οκτώβριο του 2013, οι ανωτέρω τρεις δράστες διέπραξαν κλοπή στην οικία ενός γνωστού τους. Η 17χρονη μετέβη σε καφέ μαζί του και φέρεται να κατάφερε, εξαπατώντας τον, να της παραδώσει τα κλειδιά της οικίας του και να δημιουργήσει αντικλείδι το οποίο και χρησιμοποίησαν για να αφαιρέσουν κοσμήματα αξίας 80.000 ευρώ περίπου τα οποία και πώλησαν σταδιακά σε ενεχυροδανειστήρια.
Η 17χρονη φέρεται ακόμα να αφαίρεσε από οικία ηλικιωμένου ατόμου την οποία καθάριζε, χρυσαφικά, τα οποία πούλησε σε άγνωστο άτομο έναντι του ποσού των 700-800 ευρώ περίπου τα οποία και χρησιμοποίησε με τους συνεργούς της σε διακοπές στην Αθήνα και στην Σκιάθο.
Σε έλεγχο που έγινε σε ενεχυροδανειστήριο κατελήφθη ο 30χρονος, που θα απολογηθεί σήμερα, να έχει σε συρτάρι του γραφείου του, ένα μηχάνημα ηλεκτρικής εκκένωσης και ένας συνομίλικος του, που βρισκόταν εκεί, ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι.
Επιπλέον στην κατοχή του τελευταίου, αστυνομικού στο επάγγελμα, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας i-phone 4 χρώματος μαύρο, στο οποίο φαίνονται συνομιλίες μέσω μηνυμάτων SMS που αφορούν σε αγοραπωλησία χρυσαφικών το οποίο και απεστάλη προς εξέταση σε αρμόδιο εργαστήριο της Δ/νσης Εγκληματολογικών Ερευνών.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Στέλιος Κιουρτζής.

Ένα σχόλιο στο Συμμορία διέπραττε “χρυσές” κλοπές!

  1. Avatar Ο/Η George Hatzistavridis λέει:

    Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί ο καμένος ο Έλληνας πολίτης δεν μπορεί να διαβασει τα ονόματα αυτών που τον εχουν κατακλεψει παρα διαβαζει ….ο Δ.Κ του Α των 30 κλπ κλπ. Βλέπεις αυτό το ερημο το κράτος και οι κυβερνόντες δεν θέλουν να χαλάσουν την διαγωγή αυτών που μας κατακλεψαν γιατί είναι καλά παιδια λες και όταν τους αφεισουμε εξω….. θα πανε για καλόγεροι.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ