Ενθουσίασε χθες το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών «Metallon» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών τους μαθητές του πειραματικού σχολείου και του Κολεγίου Ρόδου. Το κουιντέτο πραγματοποίησε δύο διαδοχικές δράσεις στο δημοτικό θέατρο για τους μαθητές του πειραματικού σχολείου και στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου.
Σήμερα Τρίτη στις 12.30 το μεσημέρι η Κρατική Ορχήστρα θα παραχωρήσει συναυλία στο δημοτικό θέατρο με αφορμή τον εορτασμό του Πολιούχου Κωνσταντίνου Υδραίου με λεύθερη είσοδο για το κοινό. Νωρίτερα το πρωί θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές δράσεις στο 1ο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο της Ιαλυσού.
Την Παρασκευή στις 8 το βράδυ, θα παραχωρηθεί συναυλία από το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών «Metallon» στον Προμαχώνα του Αγ. Γεωργίου Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου. Το Σάββατο θα δώσει συναυλία η Μικρή Ορχήστρα της Κ.Ο.Α. επίσης στις 8 το βράδυ στον Προμαχώνα του Αγ. Γεωργίου Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου. Οι συναυλίες και οι εκπαιδευτικές δράσεις της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στη Ρόδο (όπως επίσης στην Κω και στη Λέρο κατά το χρονικό διάστημα από 13 έως 19 Νοεμβρίου 2017) πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Μιλώντας στη «δημοκρατική», η αναπληρώτρια διευθύντρια της ΚΟΑ, Αλίκη Φιδετζή, τόνισε: «Ερχόμαστε για δεύτερη φορά στη Ρόδο. Αυτή τη φορά συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τη συνεργασία αυτή. Οι δράσεις μας στη Ρόδο όπως και επίσης στην Κω και στη Λέρο πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Δικαίωμα στη Μουσική». Με το πρόγραμμα αυτό η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών φιλοδοξεί να ανταποκριθεί στην ανάγκη των κατοίκων της ελληνικής περιφέρειας, που δεν έχουν συχνά τη δυνατότητα να παρακολουθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις, να αποδράσουν από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς τους, απολαμβάνοντας συναυλίες των μουσικών συνόλων της, τα οποία αποτελούν τις «ευέλικτες» μορφές της. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικές δράσεις δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή τόσο με κλασικά έργα διάσημων ξένων και Ελλήνων συνθετών όσο και με σύγχρονες δημιουργίες, ιδιαιτέρως γνωστές και αγαπητές σε όλους. Η πρώτη μας επαφή με τους μαθητές της Ρόδου ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη και εποικοδομητική.
Οι μουσικοί προσπαθούν να μυήσουν τα παιδιά στον κόσμο της μουσικής και στο ξεχωριστό ηχόχρωμα του κάθε οργάνου, εξηγώντας την ιστορία τους και ερμηνεύοντας κομμάτια που αναδεικνύουν τη μοναδικότητά τους. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν ευχάριστα, γεγονός που μας κάνει να αισθανόμαστε ότι εκπληρώσαμε το στόχο μας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ