ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τσιρώνης: Φταίει η …κοινωνία

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Τσιρώνης

«Την ευθύνη την έχει μια κοι­νω­νία ολό­κληρη και μια παγκό­σμια οικο­νο­μία εξαρ­τη­μένη από το πετρέ­λαιο και ένα σκληρό λόμπι που δεν επι­τρέ­πει να έχουμε επεν­δύ­σεις τέτοιες που να προ­στα­τεύ­ουμε τις ακτές μας».

Αυτό ανέφερε μιλώ­ντας για την διαρροή μαζούτ από το «Αγία Ζώνη ΙΙ» που βυθί­στηκε τα ξημε­ρώ­ματα της Κυρια­κής, στον ΣΚΑΪ ο υπουρ­γός Αγρο­τι­κής Ανά­πτυ­ξης και ιδρυ­τικό μέλος των Οικο­λό­γων Πρά­σι­νων.

Όπως σημεί­ωσε, την ευθύνη έχουν τα οικο­νο­μικά λόμπι και τόνισε ότι η κατα­στροφή πάντα επη­ρε­ά­ζει την τσέπη των φορο­λο­γού­με­νων και των εθε­λο­ντών, ενώ τα κέρδη πηγαί­νουν στις τσέπες των πολυ­ε­θνι­κών.

Ανα­φε­ρό­με­νος στις κατη­γο­ρίες που εξα­πο­λύ­θη­καν ενα­ντίον της κυβέρ­νη­σης και του αρμό­διου υπουρ­γείου για καθυ­στε­ρη­μένη κινη­το­ποί­ηση, ο κ. Τσι­ρώ­νης είπε ότι σε όλο τον κόσμο ιδιω­τι­κές εται­ρείες ανα­λαμ­βά­νουν τις επι­χει­ρή­σεις καθα­ρι­σμού και ότι αν κάναμε κρατική εται­ρεία για αυτές τις δου­λειές με όλο τον εξο­πλι­σμό και το προ­σω­πικό που χρειά­ζο­νται θα μας έλεγαν κρα­τι­στές.

«Αν τολ­μού­σαμε να πούμε ότι θα φτιά­ξουμε κρατικό μηχα­νι­σμό για πετρε­λαιο­κη­λί­δες στο Λιμε­νικό με όλο τον απα­ραί­τητο εξο­πλι­σμό θα μας λέγανε κρα­τι­στές. Έτσι είναι η διεθνής πρα­κτική. Μάλιστα δεν ισχύει ότι δεν υπήρχε ενη­μέ­ρωση», ανέφερε.

«Δεν μπορούν να εκτι­μη­θούν οι συνέ­πειες της ρύπαν­σης», είπε ανα­φο­ρικά με τη ρύπανση που προ­κά­λεσε στα ύδατα και τις παρα­λίες.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.