Περιοδεία στα νησιά του βορείου συγκροτήματος της Δωδεκανήσου κάνει η Μαρία Αγγέλου, επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα νήσων Αιγαίου, υποψήφια βουλευτής και μέλος του εθνικού συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Την συνοδεύουν ο επίσης υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Παλαπουγιούκ και ο Κώστας Αγιαννίδης μέλος της συντονιστικής Κω.
Σε δηλώσεις της αναφέρει: « Χθες ολοκληρώσαμε την περιοδεία μας στους Λειψούς και είχε ήδη προηγηθεί αυτή της Κω.
Στην Κω συμμετειχα στο περιφερειακο συμβουλιο, οπου και συνομιλησα με φορεις του τουρισμου σχετικα με τις δυσκολιες που αντιμετοπισαν την φετινη τουριστικη περιοδο. Μου ανεπτυξαν επισης την αναγκη μετρων ανακουφισης των επιχειρηματιων της περιοχης που επληγησαν από τις συνεπειες της ελευσης των προσφυγων. Προτασεις όπως την εξάμηνη αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών οικονομικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων που επλήγησαν. Την παραμονή της Κω στην ζώνη εκπτωτικού φπα έως το 2017. Την δυνατότητα οι επιχειρήσεις που έχουν μπει στις 100 δόσεις να έχουν μια περίοδο χάριτος σε περίπτωση που δεν μπορούν να είναι συνεπείς στην έγκαιρη αποπληρωμή των δόσεων τους. Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ του 2015.
Επιστρεφθήκαμε επίσης της περιοχές της Κεφάλου και της Καρδάμαινας και συνομιλήσαμε με τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μας στους Λειψούς συναντήσεις είχαμε με τον Μπενετο Σπυρου, μορφή του νησιού και προσωπικό φίλο, όπως επίσης και με τον δήμαρχο του νησιού, Φώτη Μαγγο, που μας κατατόπισε σχετικά με τα τρέχοντα θέματα που τον απασχολούν όπως την υποστελέχωση του Δήμου,
την άμεση ανάγκη διορισμού μόνιμου γιατρού, την ανάγκη διορισμού άμεσα εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων εν όψη νέα σχολικής χρονιάς, όπως και τα προβλήματα που θα επιφέρει η επερχόμενη αύξηση του ΦΠΑ.
Οι συναντήσεις και στα δυο νησιά έγιναν σε πολύ καλό κλίμα. Δική μας δέσμευση ήταν η προσφορά στήριξης από μας μέρους μας της προσπάθειας επίλυσης των παραπάνω προβλημάτων».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ